Prima pagină » Business în România » 39.9 milioane de euro profit net pentru Premier Energy Group în primele 6 luni din 2024

39.9 milioane de euro profit net pentru Premier Energy Group în primele 6 luni din 2024

29 aug. 2024, 15:40,
George Cristian în Business în România

Premier Energy Group, o companie importantă în sectorul energetic din Europa de Sud-Est, listată la Bursa de Valori București, a raportat în primele șase luni ale anului 2024 venituri de 512,4 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 10% față de aceeași perioadă a anului precedent. Veniturile ajustate au fost de 534,8 milioane de euro, marcând o creștere anuală de 21%. EBITDA ajustată a crescut cu 3%, ajungând la 53,2 milioane de euro.

Recent, a fost dezvăluit profitul Hidroelectrica. Hidroelectrica a afişat un profit net în scădere cu 32% după primele şase luni ale anului, la 2,7 miliarde lei, de la 3,9 miliarde lei în perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului semestrial transmis marţi Bursei de la Bucureşti, informează Agerpres.

39.9 milioane de euro profit net pentru Premier Energy Group în primele 6 luni din 2024

39.9 milioane de euro profit net pentru Premier Energy Group în primele 6 luni din 2024, iar trendul se va menține și în ultima parte a aceluiași an. Jose Garza, CEO al Premier Energy Group, a declarat că prima jumătate a anului 2024 a adus o creștere semnificativă în toate diviziile companiei, chiar și în contextul provocărilor din industrie.

Acesta a menționat că atât livrările de energie electrică, cât și cele de gaze naturale au avut creșteri de două cifre, datorate atât achizițiilor strategice, cum ar fi preluarea CEZ Vânzare și a unui parc eolian de 18 MW, cât și extinderii organice. Garza a subliniat că dezvoltarea rețelei de distribuție a gazelor naturale și creșterea numărului de clienți au fost, de asemenea, factori cheie în această creștere. Modelul de afaceri integrat și diversificat al companiei a contribuit la succesul acesteia, iar Premier Energy continuă să își extindă capacitățile de producție, adăugând 80 MW de energie eoliană și 5 MW de energie solară după 30 iunie.

Petr Stohr, CFO al Premier Energy Group, a adăugat că, în ciuda unei piețe energetice volatile în prima jumătate a anului 2024, compania a reușit să crească veniturile ajustate cu 21%, menținând în același timp o EBITDA stabilă pe o bază ajustată.

109 milioane de lei capital de lucru net și numerar

Acesta a explicat că, deși creșterea costurilor dezechilibrelor de energie electrică și condițiile de piață mai slabe au avut un impact asupra profitabilității, Premier Energy a gestionat eficient situația, rămânând într-o poziție financiară solidă, cu un capital de lucru net și numerar de aproximativ 109 milioane de euro. Această situație financiară îi conferă încrederea că grupul este bine poziționat pentru a continua să crească și să își implementeze strategia cu succes.

Segmentul de energie regenerabilă din România a înregistrat o scădere de 13% a veniturilor, ajungând la 87,4 milioane de euro, din cauza scăderii generale a prețurilor la electricitate, a introducerii unei noi taxe de solidaritate pentru producătorii de energie electrică și a reducerii producției eoliene.

Pe de altă parte, noul segment de furnizare de energie achiziționat în România a generat venituri de 78,6 milioane de euro în primele trei luni de la achiziționarea sa, în aprilie 2024.

Veniturile din distribuția și furnizarea de gaze naturale au crescut cu 20% în prima jumătate a anului, în timp ce activitatea de distribuție și furnizare a energiei electrice din Republica Moldova a înregistrat o scădere de 13% conform standardelor IFRS, dar a rămas stabilă pe o bază ajustată, la aproximativ 200 milioane de euro pentru perioada de șase luni.Premier Energy Group are un profit net de 39.9 milioane de euro, ceea ce îl face un important jucător pe piața de energie din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *