După mesele bogate de sărbători, fructele sunt aliatul tău. O salată răcoroasă şi revigorantă, plină cu fructe, poate fi atât un desert delicios, cât şi un mic-dejun sănătos. În plus, o poţi prepara din orice fructe ai în casă, alegerea e a ta!
Ingrediente:
- 2 mere golden
1 portocală
2 banane
1 persimmon (kaki)
2 kiwi
1 rodie
50 g stafide
50 ml esenţă rom
3 linguri sirop de agave sau miere
mentă proaspătă, opţional
frişcă, opţional
Mod de preparare:
Hidratezi stafidele în esenţa de rom, 30 de minute. Speli şi cureţi toate fructele, mai puţin rodia, apoi le tai în bucăţi potrivite. Tai coaja groasă a rodiei cu cuţitul, rupi fructul în jumătate. Îl ţii în palmă, cu coaja în sus, având degetele desfăcute. Începi să baţi uşor în coajă cu muchia unui cuţit, iar seminţele vor începe să cadă.
Într-un bol încăpător, pui toate fructele, siropul de agave, stafidele hidratate şi amesteci uşor. Presari deasupra seminţele de rodie şi frunze de mentă. Dacă doreşti, poţi orna salata de fructe cu frişcă.