Prima pagină » Sanatate » 37.5 este febra la bebeluși. De câte ori pe zi trebuie verificată temperatura?

37.5 este febra la bebeluși. De câte ori pe zi trebuie verificată temperatura?

05 mai 2023, 13:27,
BZI.ro, în Sanatate

Cu siguranță puține mămici știu că 37.5 este febra la bebeluși. Este important să înțelegem că bebelușul recent născut are majoritatea sistemelor corpului formate, însă funcțional acestea sunt încă imature. Acest lucru este valabil pentru centrul de termoreglare. Acesta este motivul pentru care procesele de formare și eliberare a căldurii sunt imperfecte. Acest lucru este deosebit de evident în cazul bebelușilor prematuri. Aceștia sunt foarte sensibili la condițiile externe și pot îngheța sau se pot supraîncălzi rapid.

Temperatura normală a unui nou-născut poate fi cuprinsă între 37 și 37,5 grade. Ea este cea mai ridicată seara, între orele 18.00 și 22.00. De obicei, este mai scăzută dimineața. În plus, valorile temperaturii depind în mare măsură de locul în care sunt măsurate. De asemenea, este mai bine să faceți trei măsurători în aceeași zi și să calculați media.

37.5 este febra la bebeluși. Indicații pentru scăderea temperaturii

Temperatura unui nou-născut trebuie coborâtă atunci când aceasta este de 37,2-37,9 grade. La 38-39 de grade se prescriu antitermice, indiferent de vârstă. Pentru o temperatură de peste 40-41 de grade, apelați întotdeauna la o ambulanță.

O creștere a temperaturii corporale este întotdeauna o reacție de protecție a organismului la procesele adverse care i se întâmplă. Pot exista multe motive care cauzează acest lucru. O temperatură ridicată forțează organismul copilului să își activeze mecanismul de apărare.

În acest caz, poate exista o deteriorare generală sub formă de stare de rău și dureri de cap. Copilul devine letargic, ceea ce provoacă multă îngrijorare părinților. O ușoară creștere a temperaturii nu duce la consecințe grave și nu necesită nicio acțiune.

O acțiune necorespunzătoare poate provoca o slăbire a sistemului imunitar. Există riscul unor posibile complicații, iar boala poate evolua. Trebuie să știți că dacă un copil are crampe febrile, aceasta este o intoleranță la temperaturi ridicate și este o caracteristică individuală a organismului copilului, în această situație chemați o ambulanță.

Cât de des trebuie măsurată temperatura unui bebeluș?

Ei bine, am aflat deja care ar trebui să fie temperatura corpului unui nou-născut. Însă, cu siguranță nu știți cum se stabilește valoarea exactă pentru bebelușul dumneavoastră? La urma urmei, dacă temperatura lui este de 36,4 și crește la 37,5 atunci când apare o inflamație, nu veți reuși să vă dați seama, deoarece ambele cifre se încadrează în intervalul normal.

Pentru a evita o astfel de situație, ar trebui să verificați cât mai des temperatura copilului dumneavoastră. Începând cu a doua lună, luați temperatura la fiecare oră pentru a obține o citire exactă. Petreceți 3 zile făcând acest lucru, aceste statistici sunt mai mult decât suficiente. Țineți un jurnal al temperaturii sau folosiți funcția de memorie a termometrelor moderne.

Odată ce temperatura individuală a bebelușului a fost determinată, este preferabil să o măsurați o dată pe zi pentru a vă asigura că nu se manifestă nici o afecțiune. Dacă bebelușul nu este deranjat de nimic, nu este „somnoros”, mănâncă regulat și are nevoie de schimbarea scutecului, este considerat sănătos.

37.5 este febra la bebeluși și orice indice mai mare decât acesta anunță o boală. Febra poate fi cauzată de constipație, dentiției sau unei reacții imune la un vaccin. Dacă ajunge la 38,5 grade, este considerată normală pentru astfel de situații și nu trebuie să fie redusă. Infecțiile latente și procesele inflamatorii pot provoca o ușoară creștere a temperaturii și necesită asistență medicală și examinări suplimentare ale copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *