Prima pagină » Sanatate » 37.5 este febra la bebeluși. De câte ori pe zi trebuie verificată temperatura?

37.5 este febra la bebeluși. De câte ori pe zi trebuie verificată temperatura?

05 mai 2023, 13:27,
în Sanatate

Cu siguranță puține mămici știu că 37.5 este febra la bebeluși. Este important să înțelegem că bebelușul recent născut are majoritatea sistemelor corpului formate, însă funcțional acestea sunt încă imature. Acest lucru este valabil pentru centrul de termoreglare. Acesta este motivul pentru care procesele de formare și eliberare a căldurii sunt imperfecte. Acest lucru este deosebit de evident în cazul bebelușilor prematuri. Aceștia sunt foarte sensibili la condițiile externe și pot îngheța sau se pot supraîncălzi rapid.

Temperatura normală a unui nou-născut poate fi cuprinsă între 37 și 37,5 grade. Ea este cea mai ridicată seara, între orele 18.00 și 22.00. De obicei, este mai scăzută dimineața. În plus, valorile temperaturii depind în mare măsură de locul în care sunt măsurate. De asemenea, este mai bine să faceți trei măsurători în aceeași zi și să calculați media.

37.5 este febra la bebeluși. Indicații pentru scăderea temperaturii

Temperatura unui nou-născut trebuie coborâtă atunci când aceasta este de 37,2-37,9 grade. La 38-39 de grade se prescriu antitermice, indiferent de vârstă. Pentru o temperatură de peste 40-41 de grade, apelați întotdeauna la o ambulanță.

O creștere a temperaturii corporale este întotdeauna o reacție de protecție a organismului la procesele adverse care i se întâmplă. Pot exista multe motive care cauzează acest lucru. O temperatură ridicată forțează organismul copilului să își activeze mecanismul de apărare.

În acest caz, poate exista o deteriorare generală sub formă de stare de rău și dureri de cap. Copilul devine letargic, ceea ce provoacă multă îngrijorare părinților. O ușoară creștere a temperaturii nu duce la consecințe grave și nu necesită nicio acțiune.

O acțiune necorespunzătoare poate provoca o slăbire a sistemului imunitar. Există riscul unor posibile complicații, iar boala poate evolua. Trebuie să știți că dacă un copil are crampe febrile, aceasta este o intoleranță la temperaturi ridicate și este o caracteristică individuală a organismului copilului, în această situație chemați o ambulanță.

Cât de des trebuie măsurată temperatura unui bebeluș?

Ei bine, am aflat deja care ar trebui să fie temperatura corpului unui nou-născut. Însă, cu siguranță nu știți cum se stabilește valoarea exactă pentru bebelușul dumneavoastră? La urma urmei, dacă temperatura lui este de 36,4 și crește la 37,5 atunci când apare o inflamație, nu veți reuși să vă dați seama, deoarece ambele cifre se încadrează în intervalul normal.

Pentru a evita o astfel de situație, ar trebui să verificați cât mai des temperatura copilului dumneavoastră. Începând cu a doua lună, luați temperatura la fiecare oră pentru a obține o citire exactă. Petreceți 3 zile făcând acest lucru, aceste statistici sunt mai mult decât suficiente. Țineți un jurnal al temperaturii sau folosiți funcția de memorie a termometrelor moderne.

Odată ce temperatura individuală a bebelușului a fost determinată, este preferabil să o măsurați o dată pe zi pentru a vă asigura că nu se manifestă nici o afecțiune. Dacă bebelușul nu este deranjat de nimic, nu este „somnoros”, mănâncă regulat și are nevoie de schimbarea scutecului, este considerat sănătos.

37.5 este febra la bebeluși și orice indice mai mare decât acesta anunță o boală. Febra poate fi cauzată de constipație, dentiției sau unei reacții imune la un vaccin. Dacă ajunge la 38,5 grade, este considerată normală pentru astfel de situații și nu trebuie să fie redusă. Infecțiile latente și procesele inflamatorii pot provoca o ușoară creștere a temperaturii și necesită asistență medicală și examinări suplimentare ale copilului.

Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
redactia.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți dansatori din țară
Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
a1.ro
Ce declarații a făcut tatăl lui Vlad Pascu, la procesul fiului său! Ce gest a făcut, când s-a întâlnit cu părinții victimelor
Playtech.ro
Ţara europeană care intră în faliment imobiliar, românii sunt afectaţi. Preţurile au scăzut
observatornews.ro
Despăgubirile primite de un român, lăsat fără permis 2 ani după un drugtest greşit. "Mi-a ieşit opiu"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Zodii cu care nu e bine să ai de-a face. Reacționează urât
realitatea.net
Ce trebuie să faci cu bulbii lalelelor după ce se scutură florile? Trucuri pentru reluarea înfloririi
SportpeSurse
Strigătul de disperare al lui Rică Răducanu: "Nu mă mai invită nimeni pe nicăieri! Gică Hagi nu m-a chemat la nunta fiului"
Playtech.ro
Ţara europeană care intră în faliment imobiliar, românii sunt afectaţi. Preţurile au scăzut
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Cum să slăbești 30 de kilograme în 6 luni. Mihaela Bilic spune că e garantat cu acest aliment: Stomacul nu știe să numere calorii, așa că l-am păcălit
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ilie Bolojan a mai trimis la Monitorul Oficial o lege crucială, Se dau 2.250 de lei pentru românii cu vîrsta sub 45 de ani DOCUMENT
redactia.ro
Un rapper român și-a pierdut viața după ce a fost lovit de tren în Anglia: „Nu ne vine să credem”
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`