Din cele 300 de rețete delicioase de post, gospodinele preferă să gătească pentru această perioadă sfântă găluște de cartofi și supă cremă de broccoli și sparanghel. Postul Mare impune restricții alimentare serioase. Cele mai importante alimente, cum ar fi ouăle, carnea, peștele, laptele și brânza, sunt excluse temporar din alimentație. Acest lucru face necesară reorganizarea meniului și alegerea mai atentă a meselor.
Dacă produsele de origine animală nu sunt înlocuite cu ceva echivalent în vitamine și minerale, organismul va resimți o foame și un stres constant. Pentru a evita acest lucru, trebuie să fiți conștienți de unele nuanțe. Astfel, în cele ce urmează veți afla două din cele 300 de rețete deosebite pentru post. În acest articol, trecem în revistă principiile de bază ale postului și împărtășim rețete potrivite.
300 rețete delicioase de post. Găluște de cartofi pentru perioada Sfântă
Pentru a face găluște de cartofi din Postul Mare, ai nevoie practic doar de cartofi. Este o opțiune excelentă de mic dejun pentru o familie cu un buget redus. În meniul săptămânii puteți alterna între clătite de cartofi și clătite de morcovi și varză.
Pentru a pregăti deliciul vei avea nevoie de cartofi în cantitate de 5 buc, o ceapă în cantitate de o bucată, 2 linguri de făină și sare după gust. De asemenea, poți să adaugi piper negru, ierburi de Provence și ulei de gătit.
Întâi de toate se curăță și se dau cartofii pe o răzătoare grosieră. După care se curăță și se rade ceapa. Se adaugă la cartofi. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă ierburile uscate și făina și se amestecă bine.
Se încălzește o tigaie cu ulei vegetal. Se întinde amestecul de cartofi cu o lingură. Se prăjesc până când devin aurii pe ambele părți. Se înmoaie găluștele de cartofi gata pregătite într-un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei. Felul de mâncare delicios de post se servește cu legume proaspete.
Supă cremă de broccoli și sparanghel. Felul de mâncare care îți va lăsa gura apă
Supa cremă poate fi făcută dintr-o mare varietate de legume. Totul depinde de imaginația dumneavoastră. Încercați să combinați broccoli cu sparanghel.
Pentru a pregăti deliciul de post vei avea nevoie de broccoli în cantitate de 400 g, sparanghel 100 g, cartofi 2 buc, ceapă o bucată, ulei de măsline 30 ml și apă 1 litru. Pentru gust mai pronunțat poți adăuga sare și piper.
Astfel, pentru a pregăti felul de mâncare se curăță și se taie în cubulețe cartofii. Se curăță și se toacă mărunt ceapa. Se încălzește uleiul de măsline într-o oală și se prăjește ceapa până când devine aurie. Se toarnă apă în oală și se aduce la fierbere. Se adaugă cartofii, broccoli și sparanghelul tăiat în trei bucăți. Se condimentează cu sare și piper și se fierbe până când legumele sunt moi.
Printre cele 300 de rețete delicioase de post cea mai adorată este ciorba cu sparanghel. Astfel, când legumele sunt gata, puneți deoparte câteva tulpini de sparanghel pentru decor. Prelucrați legumele fierte cu un blender până la omogenizare. Ciorba se servește cu pesmet și măsline.