Prima pagină » International » 30 milioane de dolari, făcuţi de un copil de 9 ani, din YouTube
30 milioane de dolari, făcuţi de un copil de 9 ani, din YouTube

30 milioane de dolari, făcuţi de un copil de 9 ani, din YouTube

22 dec. 2020, 12:29,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Povestea unui copil, în vârstă de doar 9 ani, din Texas a făcut înconjurul lumii. Ryan Kaji a devenit cel mai bine plătit youtuber al acestui an. Acesta a câştigat circa 30 milioane de dolar doar în anul 2020.

Este al treilea an consecutiv când băieţelul a reuşit această performanţă, potrivit The Guardian.

Un copil a câştigat 30 milioane de dolari. Ce a făcut pentru asta?

Ryan Kaji a obţinut anul acesta nu mai puţin de 29,5 milioane de dolari din canalul sau de YouTube, „Ryan`s World”, unde publica zi de zi videoclipuri în care testează cele mai noi jucării.

De asemenea, băiatul a reușit să câştige o sumă estimată la 200 de milioane de dolari din jucării și îmbrăcăminte marcă proprie, inclusiv pijamale Mark&Spencer.

Totodată, copilul a semnat un acord nedezvăluit încă, dar probabil de milioane de dolari, pentru propriul său serial de televiziune pe canalul Nickelodeon.

Kaji, care este descris ca un „influencer pentru copii”, a început să facă videoclipuri pe YouTube în lună martie a anului 2015, după ce a urmărit alte canale cu recenzii pentru jucării și a interpelat-o pe mama sa: „Cum de nu sunt și eu pe YouTube când toți ceilalți copii sunt?”.

Băiatul are 27,6 milioane de abonați pe canalul său principal

Familia sa, care și-a schimbat adevăratul nume de familie, Guan, cu numele de scenă Kaji, are în prezent nouă canale de YouTube. „Ryan`s World” fiind cel mai popular, cu nu mai puţin de 27,6 milioane de abonați.

Mai mult decât atât, Ryan Kaji și familia să se confruntă cu amenințarea unei anchete a Comisiei Federale de Comerț din Statele Unite ale Americii în legătură cu acuzații conform cărora sponsorii videoclipurilor nu sunt dezvăluiți în mod corespunzător.

„Aproape 9% din videoclipurile Ryan ToysReview au inclus cel puțin o recomandare plătită pentru produsele destinate preșcolarilor, un grup prea tânăr pentru a face distincția între o reclamă și o recenzie”, se arată într-o reclamație depusă de Truth În Advertising, o compania de supraveghere a consumatorilor.

Topul celor mai bine plătite staruri de pe YouTube îi mai include pe Jimmy Donaldson (24 milioane de dolari), Dude Perfect (23 milioane de dolari), Rhett și Link (20 milioane de dolari), Markiplier (19,5 milioane de dolari), Preston Arsement (19 milioane de dolari), Nastya (18 milioane de dolari), Blippi (17 milioane de dolari), David Dobrik (16 milioane de dolari), precum și Jeffree Star (15 milioane de dolari).

Cifrele sunt bazate pe informații de pe YouTube, Social Blade și Captiv8, precum și pe date oferite de agenți, manageri, producători și avocați.

Vezi top 15 cei mai mari YouTuberi din lume!

Cele mai mari staruri de pe YouTube câştiga foarte mulţi bani datorită numărului imens de vizualizări. Datele strânse de cei de la Social Blade a oferit un top al celor mai influenţi YouTuberi în funcţie de banii câştigaţi.

„Datele canalelor de top acestor veritabile staruri pe YouTube arată că aceştia atrag milioane de oameni fiind naratori ai unor jocuri sau pentru deschiderea unei noi jucării din cutie.

1. DisneyCollectorBR: Câştiga undeva între $1.5 milioane şi $23.4 milioane anual din clipurile în care se joacă cu jucării pentru copii.

2. PewDiePie: Câştiga între $1.2 milioane şi 18.9 milioane anual din clipurile sale de comedie, majoritatea despre jocuri video.

3. LittleBabyBum: Acest grup care produce rime animate special pentru YouTube câştiga între $845,500 şi $13.5 milioane anual.

4. Stampylonghead: Între $698,100 şi $11.2 million anual pentru clipurile despre „Minecraft” şi alte jocuri video.

5. Popularmmos: Între $750,900 şi $12 million pentru comentariu despre gameplaul „Minecraft”.

6. Blucollection: Între $720,700 şi $11.5 million pentru clipuri în care arata un adul care se joacă Play-Doh şi alte jocuri similare.

7. DisneyCarToys: Câştiga între $642,700 şi $10.3 milioane în fiecare an pentru filmuleţe precum „FROZEN Elsa Teaches Barbie a Lesson PART 2.”

8. MarkiPlierGame: Primeşte între $588,400 şi $9.4 milioane pentru comentariu asupra jocurilor video.

9. TheDiamondMinecart: Câştiga între $603,000 şi $9.6 milioane pentru clipurile zilnice despre „Minecraft”.

10. Jacksepticeye: Câştiga între $568,300 şi $9.1 milioane pentru că susţine că este „cel mai energic comentator al jocurilor video de pe YouTube.”

11. MaterCarClub: Câştiga între $527,100 şi $8.4 milioane pentru adulţi care se joacă cu jucăriile copiilor.

12. Vanossgaming: Câştiga între $517,800 şi $8.3 milioane pentru clipuri de comedie cu jocuri video.

13. TheEducVideos: Câştiga între $565,200 şi $9 milioane pentru filmuleţe cu jucării, de data asta implicând copii.

14. Itsbabybigmouth: Câştiga între $567,200 şi $9.1 milioane pentru clipuri care sunt majoritatea sunt despre deschiderea ouălelor de ciocolată pentru a vedea jucăria de dinăuntru.

15. Vegetta777: Câştiga între $505,600 şi $8.1 milioane pentru comentariu al jocurilor video (în spaniolă)”, potrivit Social Blade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`