Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 3 semne că consumi prea multă sare
3 semne că consumi prea multă sare

3 semne că consumi prea multă sare

06 dec. 2020, 12:25,
în Sanatate

Produsele semipreparate ascund uneori cantități excesive și nesănătoase de sodiu. Prea multă sare poate avea consecințe nocive pentru sănătate. Retenția de apă, îmbătrânirea pielii, bolile cardiovasculare, riscul crescut de declin cognitiv, hipertensiunea arterială, riscul de edem, insuficiență cardiacă sau renală si lista continuă. Dar nu este niciodată prea târziu pentru a observa semnele de supraalimentare și pentru a face unele modificări dietetice. Iata 3 semne că consumi prea multă sare!

Semn că consumi prea multă sare: setea

Produsele (adesea industriale) care conțin multă sare ne sporesc senzația de sete, deoarece sodiul afectează echilibrul fluidelor din corpul nostru. Dacă știți că veți mânca alimente foarte sărate, încercați să beți puțin mai multă apă decât de obicei, recomandă site-ul american Reader’s Digest. Ascultă-ți corpul, care îți trimite semnale pentru a-l ajuta să restabilească echilibrul corect din celulele sale.

Semn că consumi prea multă sare: balonare

O masă prea sărată poate provoca balonări în dimineața următoare când te trezești, datorită retenției de apă în țesutul subcutanat. Soluția: reduceți consumul de sare, acordând atenție cantității de sodiu de pe etichetele produselor și limitând utilizarea acestuia la gătit.

Probleme de sanatate

Aportul excesiv de sare poate provoca disfuncții renale, deoarece crește cantitatea de proteine ​​din urină, cheaguri, ulcere și crește tensiunea arterială. Dacă aveți oricare dintre aceste afecțiuni, discutați cu medicul dumneavoastră și cu un nutriționist despre schimbarea obiceiurilor alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *