Prima pagină » Culinar » 3 reţete de humus de casă. Cum îl prepari ca la Ierusalim

3 reţete de humus de casă. Cum îl prepari ca la Ierusalim

26 iul. 2021, 10:00,
BZI.ro, în Culinar

Este de post, are gust bun şi e săţios. Vorbim, bineînţeles, despre humus. Este excelent indiferent de sezon şi indiferent că e zi de frupt ori de post. Este adevărat că îl poţi cumpăra gata făcut, dar de ce să nu-l prepari chiar tu? Găseşti mai jos 3 reţete de humus de casă.

Se poate mânca simplu ori cu pâine prăjită sau biscuiţi săraţi. Ca origine, se spune că provine din Liban. Ingredientul principal este năutul. De pe lista de ingrediente nu trebuie să lipsească însă nici pasta de susan, nici un strop de ulei de măsline extravirgin. Hai să vedem ce reţete de humus de casă avem la dispoziţie.

Humus cu ardei copţi

Este excelentă rețeta mai ales pentru această perioadă.

Ingrediente:

  • 300 gr năut
  • 2 ardei copţi
  • 2-3 căţei de usturoi
  • puţin suc de la o lămâie, proaspăt stors
  • 2 linguri pastă de tahini
  • câteva picături de ulei de măsline extravirgin
  • piper negru, proaspăt râşnit
  • sare după gust

Mod de preparare:

Mai întâi pune năutul la fiert, în apă cu puţină sare. După ce a fiert la foc mic, pune-l într-un bol mai adânc, împreună cu restul ingredientelor. Mixează totul cu ajutorul unui blender vertical. Transferă totul într-un borcan şi bagă la frigider, până în momentul servirii.

Humus cu dovleac

Excelentă reţeta pentru toamna care se apropie.

Ingrediente:

  • 500 gr năut
  • 150 gr piure de dovleac copt
  • sucul de la jumătate de lămâie stoarsă
  • 4-5 linguri de tahini
  • 5 căţei de usturoi
  • câteva picături de ulei de măsline extrevirgin
  • sare de mare

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele în bolul blenderului şi mixează timp de câteva secunde, până când obţii o pastă uniformă, fină şi destul de moale. Cine doreşte, poate servi humusul cu paprikă afumată.

Reţetă de humus recomandată de chef Adi Hădean

Conform informaţiilor de pe blogul sau, chef Adi Hadean spune că această reţetă e precum cea de la Ierusalim.

Ingrediente:

  • 1 conserva de năut
  • 2-3 linguri de pastă de susan
  • 3 căţei de usturoi
  • zeamă de la o jumătate de lămâie, proaspăt stoarsă
  • 1/4 linguriță chimion
  • 1/4 linguriţa ardei iute turcesc

Mod de preparare:

Mixează năutul, folosind un blender vertical, până când obţii o pastă uniformă. Adaugă apoi pasta de suşa, mixează iarăşi, după care încorporează usturoiul, sucul de lămâie şi sarea. La final se pun şi câteva linguri de apă rece. de ce? Pentru că aceasta face ca humusul să fie mai pufos.
Poţi decora cu ardei iute şi chimion sau cu 1-2 picături de ulei de măsline extravirgin.

De asemenea, poți încerca și rețeta lui Jamie Oliver, de humus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *