Prima pagină » Culinar » 3 reţete de fripturi festive. Ideale pentru ocazii speciale

3 reţete de fripturi festive. Ideale pentru ocazii speciale

16 iul. 2021, 14:54,
în Culinar

Indiferent că este o ocazie specială sau nu, încearcă cele 3 reţete de fripturi festive de mai jos. Se fac mai uşor decât crezi, au gust bun şi o aromă tare pofticioasă. Nu ai nevoie de multe lucruri de cumpărat, întrucât, cu siguranţă, majoritatea ingredientelor le ai deja prin bucătărie.

Notează-ţi aceste 3 reţete de fripturi festive în caietul tău de preparate, ca să le ai la îndemâna ori de câte ori ve avea nevoie. Bineînţeles, dacă vrei, poţi înlocui unele ingrediente sau le poţi omite. Nu uita, de asemenea, de friptura de miel la tigaie. Și aceasta este foarte delicioasă. Spor la gătit şi poftă bună!

Friptură de vită

E cu paste şi sos pesto. Foarte bună!

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 300 g tagliatelle
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 12 măsline fără sâmburi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură capere
  • 400 g roșii tăiate bucăți (conservă)
  • 2 căței usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri busuioc proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prima dată împarţi carnea în 4 bucăţi. Freacă apoi carnea, pe ambele părţi, cu puţin piper negru, proaspăt râşnit, şi cu 1 lingură de ulei de măsline. Prăjeşte-o în ulei încins, într-o tigaie mai mare. Scoate-le folosind o furculiţă şi pune-le într-o farfurie. Dacă vrei să se păstreze calde, acoperă-le cu altă farfurie.

Apoi prepari sosul. Pune în tigaie usturoiul, restul de ulei şi ceapa. După maxim 5 minute, timp în care s-au călit la foc potrivit spre mic, încorporează vinul şi roşiile. Lasă să fiarbă înăbuşit maxim 10 minute. Ocazional amestecă în tigaie, pentru ca roşiile să se desfacă, iar sosul să se formeze.
Pune la fiert şi paştele, în apă cu puţină sare. Lasă-le să fiarbă în jur de 7-8 minute, după care scurge-le. Amestecă sosul cu măslinele şi busuiocul şi potriveşte gustul de piper şi sare.

Pune bucăţile de carne în tigaie, peste sos. Ia câte o lingură din sos şi toarnă peste ele. Distribuie apoi pastele uniform în fafurii, decorează-le cu frunze de busuioc şi adăugă sosul şi carnea.

Friptură de vită cu bere

De ce tocmai cu bere? Pentru că băutura aceasta o fragzeste.

Ingrediente:

  • 600 gr muşchiuleţ de vită
  • 200 gr şuncă de porc
  • 500 ml bere
  • sare de mare
  • piper negru
  • ulei de măsline (după gust)
  • 1 căţel usturoi
  • oregano (după gust)
  • rozmarin (după gust)
  • salvie (după gust)
  • cimbru (după gust)
  • pătrunjel (după gust)

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să toci mărunt toate condimentele. Apoi sotezi usturoiul în 2-3 linguri de ulei de măsline. Adaugă feliile de muşchi şi presară, după gust, piper şi sare. După un minut, transferă totul în tavă, unsă cu ulei în prealabil. Pe fiecare felie de carne pune câte o felie de şuncă afumată. Toarnă berea, presară condimentele tocate şi foarte puţin oregano. La final acoperă tava cu folie de aluminiu sau cu o foaie de copt. Bagă tava în cuptor pentru 60 de minute. După ce a trecut o oră, îndepărtează folia şi mai ţine în cuptor încă o jumătate de oră.

Friptură de pui la cuptor

Garantat îţi iese foarte bună.

Ingrediente:

  • câteva copanele de pui
  • 350 gr ciuperci feliate
  • 2 crenguţe rozmarin proaspăt
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei paprika
  • 2 cepe roşii
  • 50 ml ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Condimentează copănelele, spălate în prealabil, cu piper şi sare şi lasă-le deoparte. Scurge ciupercile, dacă sunt la cutie. Dacă nu, curăţă-le, spală-le şi scurge-le. Încinge cuptorul la 175-180 de grade Celsius. Unge o tavă cu puţin ulei.
Pune copănelele în tavă, iar peste ele legumele. Presară piper şi sare. Adaugă restul de ulei şi crenguța de rozmarin. Bagă la cuptor. După circa 15-20 de minute scoate tava şi transferă copanelele în farfurie. Dezosează-le. Pune carnea înapoi în tavă şi bag-o în cuptor pentru circa 15-20 de minute.

Atenție: dacă ești la dietă, aceste rețete îți vor compromite încercarea de a slăbi. Modul lor de preparare poate afecta regimul hipocaloric âinut până acum.

Știi ce înseamnă dacă visezi că mănânci carne? Ei bine, se spune că, dacă e de porc, vei avea vești bune în curând. Dacă e carne de pui, atunci vei fi lăudat la serviciu. Iar dacă e de miel, vei avea niște necazuri. Această ultimă tălmăcire poate fi și atunci când visezi șobolani sau când în vis îți apar pisici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`