Vrei să guşti ceva bun zilele acestea? În acest material găseşti 3 reţete de desert de casă. Sunt foarte bune, indiferent de ocazie şi, cu siguranţă, îţi vor aminti de copilărie. Nu trebuie să fii un specialist în ale gătitului, pentru că preparatele să-ţi iasă perfect. Important este mai degrabă să aibă gust.
Mai întâi vei învăţa să faci colţunaşi cu brânză. Apoi vei găsi reţetă de clătite de post. La final vei găsi reţeta crema brulee. Sunt 3 reţete ideale de desert de casa mai ales pentru momentele în care îţi e pofta de ceva dulce sau aştepţi musafiri. Spor la gătit şi poftă bună!
Colţunaşi cu brânză
Au gust delicios, se pregătesc uşor şi se fac rapid.
Ingrediente:
- 450 g făină albă
- 500 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 50 g unt
- 250 ml apă fierbinte
- sare
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Mai întâi amesteca faină cu sarea, oul şi 3 linguri de ulei. Omogenizează. Adaugă treptat şi apă fierbinte şi frământă, până când aluatul nu mâie ste deloc lipicios. Lasă-l deoparte în jur de 10 minute, cât timp prepari umplutură.
Sfărâma brânză şi amestec-o cu puţină sare şi cu un oi. Împarte aluatul în două părţi egale şi întinde-le folosind un sucitor. Decupează bucăţi de aluat din el cu ajutorul unui pahar. Pune în mijlocul fiecărui cerc 1-2 linguri de umplutură. Împătureşte apoi şi sigilează marginile.
Pune apă la fiert într-o oală mai mare, cu o linguriţă de sare. În momentul în care începe să dea în clocot, cufunda colţunaşii. Aceştia sunt gata când se ridică la suprafaţă, adică în maxim 10 minute. Îi poţi servi cu unt topit, zahăr şi smântână.
Clătite de post
Chiar dacă sunt de post, au gust bun.
Ingrediente:
- 300 gr făină
- 600 ml de lapte vegetal sau apă minerală (sau amestec)
- 1/2 fiola esenţa de vanilie
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri ulei
- 1/4 fiola esenţă de rom
- Coaja rasă de portocale
- Coaja rasă de lămâie
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele, mai puţin faină, într-un bol şi amesteca bine. Adaugă treptat şi faina. Ai grijă să nu se formeze cocoloaşe. Aluatul obţinut are aceeaşi consistentă ca şi aluatul clătitelor clasice.
Unge cu puţin unt o tigaie şi încinge-o. Coace clătitele pe ambele părţi, apoi serveşte-le cu miere şi banane, magiun ori cu dulceaţă preferată.
Creme Brulee
Îţi garantez că este un desert excelent.
Ingrediente (pentru o porţie):
- 75 g îngheţata de vanilie
- 1 gălbenuş
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare:
Încinge, prima dată, cuptorul la 160 de grade Celsius. Pune îngheţata într-un vas şi bag-o în cuptor pentru câteva minute, până când se topeşte complet. Apoi las-o să se răcească. Adaugă şi gălbenuşul şi mixează cu mixerul, până în momentul în care compoziţia devine spumoasa şi omogena.
Pune compoziţia într-o formă şi bag-o în cuptor pentr 40=50 de minute. La final, înainte de servire, presara nişte zahăr.