Zilele reci şi nopţile geroase ne duc cu gândul la o cană de ciocolată caldă. Cum o prepari? Hai să încerci 3 reţete de ciocolată caldă de casă. Eu le fac des şi sunt foarte bune. Nu îţi trebuie decât puţin lapte şi nişte mirodenii. Dacă ai timp şi chef, poţi să-ţi faci propria reţetă de ciocolată caldă.
Reţetă de ciocolată caldă cu scorţişoară
Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente:
- 350 ml lapte
- 80 gr ciocolată neagră
- 2 lingurițe zahăr brun
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- 2 batoane de scorțișoară
Mod de preparare:
Mai întâi se rade ciocolata într-un recipient. Tot acolo se pun scorţişoara şi zahărul. Se înfierbântă laptele şi se toarnă în recipient. Se transferă apoi în căni şi se ornează cu batoane de scorţişoară.
Reţetă de ciocolată caldă cu nucşoară
Această ciocolată are o aromă parte, datorită unui ingredient din listă.
Ingrediente:
- 180 g ciocolată neagră
- 230 g lapte
- 100 g zahăr
- scorțișoară
- esență de vanilie
- nucșoară
Mod de preparare:
Mărunțește ciocolata şi pune-o în blender. Înfierbântă laptele şi toarnă-l peste bucăţelele de ciocolată. Adaugă restul ingredientelor şi mixează timp de câteva secunde. Serveşte cu puţină scorţişoară presărată deasupra în căni. Dacă ai o sită specială, poți da o anumită formă scorțișoarei.
Ciocolată caldă cu cacao
Această reţetă este şi mai simplă şi se face şi cu mai puţine ingrediente.
Ingrediente:
- 350 ml lapte
- 2 lingurițe cacao
- 1/2 linguriță scorțișoară
- zahăr
Mod de preparare:
Pune în două cani scorţişoară şi cacao, apoi câte o linguriţă de lapte. Freacă uşor, până obţii o cremă. Toarnă laptele şi amesteca, pentru a se dilua. Alături de o cană de ciocolată caldă pune și o farfurioară cu fursecuri de Crăciun sau o felie de cozonac făcut după rețeta lui Cătălin Scărlătescu.
Care dintre aceste rețete de ciocolată caldă îți place mai mult?