Prima pagină » Sanatate » Frumusete » 3 retete de autobronzant natural
3 retete de autobronzant natural

3 retete de autobronzant natural

02 aug. 2016, 10:22,
BZI.ro, în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:67214;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Pielea bronzata ne face sa aratam mai bine, indiferent ce imbracam, insa o expunerea exagerata la soare ne expune la riscuri foarte mari – arsuri solare, cancer de piele. Nici solarele nu sunt o solutie, iar autobronzantele din comert contin substante chimice pe care e bine sa le eviti. O solutie la indemana ramane autobronzantul homemade. Iata cateva retete:

Cum sa folosesti corect cremele autobronzante

Autobronzant natural cu ulei de morcov
Un ulei vegetal bogat in betacaroten este ideal pentru a-ti oferi o stralucire sanatoasa. Se recomanda in special pentru pielea grasa sau cu probleme; obtii un bronz discret, totul intr-o maniera economica si complet naturala.

Metoda este si extrem de simpla: incalzeste trei picaturi de ulei de morcov in palma si amesteca dimineata si seara cu crema ta obisnuita. Avantajul principal este ca obtii un produs noncomedogenic si un ten bronzat treptat intr-o saptamana, cu aplicare regulata. Spre deosebire de autobronzantele din comert, uleiul de morcov trece de suprafata epidermei.

Autobronzant natural cu ulei de catina
Catina este plina de vitamine si antioxidanti, iar uleiul de catina are o calitate importanta – regenereaza in mod activ celulele pielii. Se potriveste pentru toate tipurile de piele, mai putin pentru tenul cu probleme (in acest caz, alege uleiul de morcov). Catina contine vitamina A, ceea ce tinde sa creeze mici imperfectiuni.

Este important sa amesteci cu un ulei neutru, cum ar fi uleiul de jojoba, cel din samburi de caise sau uleiul de migdale, pentru a evita urmele. Incalzeste cateva picaturi in palma, amesteca bine si maseaza pana patrunde in piele. In cateva zile, vei observa un efect luminos iar in maxim o luna, vei da impresia unui concediu la plaja.

Trucuri naturale pentru un bronz rapid si frumos

Autobronzant natural cu ceai negru
Ceaiul negru este bogat in tanin, o substanta naturala care iti va colora discret pielea. Un alt punct forte este concentratia ridicata de antioxidanti, perfecta pentru a lupta impotriva imbatranirii premature a epidermei.

Pentru un autobronzant natural, prepara un ceai concentrat, doua linguri de ceai negru in 250 ml de apa fierbinte, lasa la infuzat. Dupa 3 ore, aplica pe corp cu o discheta demachianta sau o carpa din bumbac. Aceasta solutie este temporara, efectul va disparea cand te speli, dar are avantajul de a se mentine sapte zile la frigider.

sursa: cura de miere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 iulie 2024
17 iulie 2024