Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 3 remedii simple pentru a adormi repede și bine
3 remedii simple pentru a adormi repede și bine

3 remedii simple pentru a adormi repede și bine

04 iun. 2021, 20:46,
în Sanatate

A dormi nu este ușor și totuși a dormi bine este unul dintre pilonii bunăstării! Fără acest lucru, ne putem pierde rapid moralul, ne vom simți obosiți și somnolenți, nefiind în stare să ne reîncărcăm bateriile fiziologice și psihologice așa cum ar trebui. Așadar, când nopțile noastre sunt punctate de tulburări de somn (treziri nocturne, insomnie) sau stres, găsirea de soluții pentru a contracara privarea de somn devine rapid crucială. Pentru a adormi și a dormi liniștit și pentru a obține un somn odihnitor, iată câteva remedii de bază. Nu este nevoie să vă umpleți de melatonină sau să luați somnifere.

Ritualul de seară

Stabilirea unei rutine vă permite să il îmbrățișați lin pe Morpheus pe măsură ce se apropie ora de culcare. În timp ce unii se bazează pe triptofan dintr-un pahar plin de lapte, alții preferă ceaiul de plante (a se vedea exemplele de mai jos). Ferește-te, însă, de toate micile obiceiuri proaste care te-ar putea face să dormi prost, cum ar fi să ai o masă bogată, să bei alcool sau să faci un duș fierbinte sau o baie seara, care ar putea perturba ritmurile corpului tău. În plus, se recomandă interzicerea luminii albastre de la televizor, smartphone sau tabletă cu cel puțin o oră înainte de culcare. Acest lucru va promova relaxarea.

Plantele, remedii imbatabile pentru un somn mai bun

Fie că calmează anxietățile sau promovează direct somnul, multe plante ajută la combaterea somnului de proastă calitate. Utilizate singure sau în combinație, ele ajută la rezolvarea problemelor de somn fără dependență. Desigur, spre deosebire de hipnotice pe bază de prescripție medicală, acestea nu funcționează în câteva minute. Cu toate acestea, ar trebui sa profitati de beneficiile infuziei de mușețel, balsam de lămâie, păducel, mac din California (Eschscholzia), valeriană, horehound negru, floarea pasiunii etc.

Uleiuri esențiale

Cu siguranță, în cazul unei tulburări de somn, plantele sunt întotdeauna bine venite. Aromaterapia conține într-adevăr câteva esențe cu proprietăți liniștitoare. Multe uleiuri esențiale sunt, prin urmare, remedii bune pentru somn, fie în masaj, fie în difuzie. Cel mai clasic dintre toate este însă uleiul esențial de lavandă, câteva picături din care poți adulmeca pe pernă, pijamale sau într-o baie călduță. De asemenea, luați în considerare masarea a două până la trei picături pe plexul solar sau pe interiorul încheieturilor pentru a vă calma sistemul nervos.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024