Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » 3 pași pentru prevenirea diabetului de tip 2
3 pași pentru prevenirea diabetului de tip 2

3 pași pentru prevenirea diabetului de tip 2

14 nov. 2020, 19:36,
în Sanatate

Persoanele cu risc de diabet pot evita boala urmând câteva reguli sănătoase legate de dietă, exerciții fizice și stres. Diabetul de tip 2 este legat de o funcție slabă a pancreasului, care nu produce suficientă insulină sau insulina nu funcționează bine. Nivelul de glucoză din sânge nu este reglat, iar pancreasul obosește. Vestea bună este că persoanele cu risc, cu vârsta peste 40 de ani și predispuse genetic la diabetul de tip 2, pot lua măsuri active pentru prevenirea bolii. Iata 3 pași pentru prevenirea diabetului de tip 2!

Mănâncă mai sanatos pentru a preveni diabetul

Excesul de greutate și obezitatea joacă un rol major în incidența diabetului. Prin menținerea unui indice normal de masă corporală (IMC), puteți limita o mare parte a riscului. Pierderea a aproximativ 7% din excesul de greutate pe o perioadă de câțiva ani reduce riscul de diabet cu 50%. Cheia stă în dietă: limitați aportul de zaharuri și grăsimi saturate, alegeți grăsimile potrivite, fibrele și unele condimente, precum scorțișoara și curcuma, care par să scadă glicemia.

Exerciții fizice pentru stabilizarea zahărului din sânge

Mușchii contribuie major la absorbția glucozei. Acesta este motivul pentru care activitatea fizică este fundamentală pentru asigurarea nivelurilor stabile de zahăr din sânge. Fie că sunteți sau nu expus riscului de diabet, dacă faceți 30 de minute de exerciții fizice moderate pe zi, de cinci ori pe săptămână, puteți reduce riscul bolilor cardiovasculare și al diabetului de tip 2. Activități simple precum mersul pe jos, grădinăritul, ciclismul sau înotul sunt excelente pentru sănătatea ta.

Reduceți stresul pentru a preveni diabetul

Prea mult stres afectează sângele în două moduri. În primul rând, determină persoanele care suferă de acesta să își neglijeze stilul de viață, prin urmare să mănânce mai puțin sanatos și să nu facă mișcare. În al doilea rând, poate crește singur nivelul zahărului din sânge. Să ai grijă de tine prin relaxare, prin respirație, meditație sau prin metode de asistență emoțională care te pot ajuta să te simți mai bine cu tine și să îți reduci riscul de boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`