Prima pagină » Lifestyle » 3 motive pentru a încerca zmeura neagră măcar o dată
3 motive pentru a încerca zmeura neagră măcar o dată

3 motive pentru a încerca zmeura neagră măcar o dată

05 feb. 2021, 10:53,
în Lifestyle

Zmeura neagră este un soi comun, doar mai puțin frecvente: majoritatea crescuta în America de Nord, dar pentru Europa este încă o noutate.

Datorită culorii sale neobișnuite, zmeura neagră este adesea confundată cu murele. Și într-adevăr sunt rude apropiate. Dar este foarte ușor să distingem între ele. Când alegeți o boabă dintr-un tufiș, o zmeură (oricare – chiar și neagră, chiar roșie) va avea un centru gol.

Zmeura neagră diferă de cea obișnuită (roșie) și mură nu numai prin aspect, ci și prin proprietăți sale utile.

După valoarea nutritivă, este aproape o clonă completă de roșu. Compoziția este în principal apă și carbohidrați, dar există și proteine ​​și chiar grăsimi.

În plus, fructele de padure negre sunt bogate în vitaminele C, K, E, folati (în organism, acești compuși sunt transformați în acid folic). Acestea conțin o mulțime de acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, precum și o mulțime de minerale: mangan, magneziu, fier, potasiu, cupru, sodiu, calciu.

Datorită compoziției sale bogate, unii zic ca zmeura este superalimente – alimente cu o concentratie mare de nutrienti. Acest lucru se aplică atât soiurilor negre, cât și celorlalte. Cu toate acestea, primul câștigă în mod clar în anumite moduri.

1. Zmeura neagra este mai eficienta in a ajuta la slabire

Este oarecum mai dulce decât zmeura roșie și cu atât mai mult – murele tarte. Datorită acestui fapt, este mai interesant în rolul unui desert – acel foarte „dulce”, din lipsa căruia suferă adesea persoanele care urmează o dietă.

În plus, fructele de pădure conțin multă apă. Și fibre – 6,5 g la 100 g de produs, sau mai mult de 25% din valoarea zilnică recomandată. Datorită acestui fapt, consumul unei mână de zmeură neagră vă va face să vă simțiți plin de mult timp și nu vă va atrage gustările nesănătoase și bogate în calorii.

Toate acestea ușurează calea spre armonie.

2. Zmeura neagră va protejeaza împotriva bolilor cronice

Atât fructele roșii, cât și cele negre conțin antioxidanți puternici – compuși care ajută organismul să depășească stresul oxidativ (procesul de deteriorare a radicalilor liberi și distrugerea celulelor corpului). Loveste celulele pielii, creierului, inimii, organelor interne, motiv pentru care este numit una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii timpurii, demenței , atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale și bolilor autoimune.

Aceasta înseamnă că luptă mai eficient cu stresul oxidativ.

3. Zmeura neagră poate chiar opri cancerul

Proprietățile anticanceroase ale acestei boabe sunt dovedite de mulți cercetare științifică. Extractul de zmeură a reușit să provoace moartea celulelor maligne și să încetinească dezvoltarea cancerelor de colon, esofag și orale. În general, a îmbunătățit activitatea antitumorală a sistemului imunitar.

Există doar una, dar. Aceste studii au folosit un extract de zmeură neagră foarte concentrat sub formă de pulbere, mai degrabă decât fructe de pădure întregi. În plus, unele dintre experimente au fost efectuate pe animale sau într-o eprubetă și nu este un fapt faptul că rezultatele obținute pot fi transferate la oameni.

Prin urmare, în timp ce oamenii de știință nu știu câtă zmeură neagră și cât timp este necesar să mănânce, astfel încât boabele să devină un mijloc deplin de prevenire și combatere a cancerului . Încercările de a determina cu exactitate doza efectivă sunt încă în curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *