Prima pagină » Culinar » 3 moduri de preparare la pandişpan. Secrete pentru blat pufos
3 moduri de preparare la pandişpan. Secrete pentru blat pufos

3 moduri de preparare la pandişpan. Secrete pentru blat pufos

21 mai 2021, 15:20,
în Culinar

Unul dintre cele mai uşoare deserturi pe care oricine le poate face este, fără îndoială, pandişpanul. Ai nevoie de multe ouă şi de răbdare. De asemenea e recomandat să nu deschizi uşa cuptorului decât la final. Astfel, te asiguri că preparatul îşi menţine volumul. Ca să îţi iasă bun, găseşti mai jos modul de preparare pentru 3 reţete de pandişpan, dar și secrete pentru un blat pufos.

Îl poţi servi simplu, cu nişe zahăr fin ori chiar sub formă de blat. În acest ultim caz, mai trebuie să prepari crema preferată. Se potriveşte de minune cu frişcă şi cu cremă de brânză. Spor la gătit şi poftă bună!

Pandişpan clasic

Ştim cu toţii ce gust bun are. Haideţi să vedem însă şi reţeta:

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g făină albă

Mod de preparare:

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste gălbenuşuri şi amesteca bine pentru a încorpora ingredientele. Bate albuşurile spuma cu ajutorul unui mixer, până când spuma începe să se întărească. Adaugă cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr şi continuă să le mixezi până când se dizolvă zahărul şi spumă devine uşor lucioasă.

Adaugă albuşurile spumă peste gălbenuşuri şi amesteca uşor, cu mişcări de sus în jos, până când obţii o compoziţie omogenă. Adaugă şi faina şi continuă să amesteci uşor până când se omogenizează.

Tapetează tava cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia de pandişpan. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute. Pandişpanul este gata când devine auriu.

Pandişpan cu vişine

Dulce-acrişor, este ideal ca deşert în zilele de vară.

Ingrediente:

  • 7 ouă
  • 1 kg vişine (fără sâmburi)
  • 50 ml ulei
  • 200 g zahăr
  • 250 g faina
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • ½ linguriţa sare

Mod de preparare:

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile spuma cu ajutorul unui mixer şi adăugă apoi şi zahărul. Continuă să mixezi până când obţii o spumă densă şi lucioasă. Incorporează treptat gălbenuşurile, pe care le-ai amestecat în prealabil cu sarea. Continuă cu adăugarea zaharului vanilat.

Măreşte viteza mixerului şi adăugă treptat faină, alternând cu uleiul, apoi iar faină, puţin ulei şi continuă până incorporezi bine toate ingredientele. Toarnă aluatul de pandişpan într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi adăugă apoi vişinele. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau până când pandişpanul devine auriu la suprafaţă.

Pandişpan cu caise

Este foarte bun, întrucât conţine şi bucăţele de fructe.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 g faina albă
  • 4 linguri de ulei
  • ½ linguriţa sare
  • 1 fiola esenţa de vanilie
  • 10 caise proaspete

Mod de preparare:

Începe prin a separa albuşurile de gălbenuşuri. Adaugă sarea peste albuşuri şi mixează-le bine până când devin spumă. Pune zahăr peste albuşuri şi continuă să mixezi până când obţii o bezea tare şi lucioasă.

Amestecă separat gălbenuşurile cu ulei şi cu esenţă de vanilie. Toarnă albuşurile spumă peste gălbenuşuri şi încorporează-le amestecând uşor. Pune şi faina şi continuă să amesteci uşor pand când obţii o compoziţie omogenă. Toarnă aluatul de pandişpan într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi aşază deasupra caisele tăiate în jumătate. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Opţional, poţi decora cu puţin zahăr pudră când pandişpanul se răceşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`