Prima pagină » Magazin » 3 excursii de o zi în Bulgaria pe care le poți alege toamna aceasta
3 excursii de o zi în Bulgaria pe care le poți alege toamna aceasta

3 excursii de o zi în Bulgaria pe care le poți alege toamna aceasta

14 oct. 2022, 12:50,
în Magazin

Toamna este momentul ideal pentru a porni în excursii și pentru a te delecta cu destinații turistice aproape de casă. Dacă nu știi ce să mai vizitezi, îți prezentăm în continuare câteva excursii de o zi in Bulgaria de la O Zi Cât o Vacanță.

Prima excursie pe care ți-o propunem este o Excursie Ruse – Manastirea Basarabov – Ivanovo. Plecarea se face la ora 7 dimineața din București, iar traseul este București-Giurgiu-Ruse-Basarabovo-Ivanovo. Prima oprire va fi la Ruse, cel mai important port dunărean și unul dintre cele mai mari orașe ale Bulgariei. Ruse are o istorie îndelungată, fiind fondat în anii 69-79, iar denumirea inițială a fost de Sexaginta Prista. Aici, vei vizita Catedrala ortodoxă Sfânta Treime, despre care se presupune că a fost construită peste în locul unei catacombe din secolul al V-lea.

Următoarea oprire este la Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Basarabovo. Pentru a ajunge acolo, vei merge de-a lungul văii răului Rusenski Lom și vei admira peisaje excepționale. Mănăstirea este rupestră, astfel că va trebui să urci pentru a ajunge acolo, însă priveliștea și curtea interioară a mănăstirii merită tot efortul.  Nu în ultimul rând, vei vizita și Complexul de biserici rupestre Ivanovo, de asemenea faimos pentru bisericile săpate în piatră. Aici, vei descoperi fresce medievale bine păstrate.

Litoralul bulgăresc este fermecător în orice sezon, așa că te invităm să descoperi toate obiectivele turistice impresionante. Litoralul bulgăresc nu înseamnă doar plajă, după cum vei descoperi în continuare. Astfel, îți recomandăm o Excursie Balchik – Cap Kaliakra. Plecarea se va face la ora 6 dimineața din București, iar traseul va fi București-Constanța-Vama Veche-Balchik. Prima oprire va fi la Cap Kaliakra. Acesta este un promontoriu spectaculos, cu stânci de culoare roșiatică. În imediata apropiere poți vizita câteva vestigii precum o cetate medievală, un mic muzeul arheologic și o capelă. Din Cap Kaliakra, în doar jumătate de oră vei ajunge la Balchik. Acest mic oraș este al treilea port ca mărime al Bulgariei și are o istorie impresionantă. Așezarea a fost atestată în urmă cu 2600 de ani, a fost denumită de ionieni Dionysopolis. Astăzi, Balchik este un oraș ce își păstrează autenticitatea multiculturală. Aici, vei vizita celebrul Castel al Reginei Maria și Gradina Botanică. Acest Castel a fost construit la cererea Reginei Maria a României, în timpul ocupației române a Cadrilaterului. Se poate vizita una dintre cele mai frumoase gradini botanice din Europa și totodată una dintre cele mai mari.

Ultima excursie pe care ți-o prezentăm astăzi îți va purta pașii spre Veliko Târnovo. Astfel, îți recomandăm o Excursie Etar – Veliko Tarnovo. Principalele atracții pe care le vei vizita sunt acestea: Muzeul etnografic Etar, Manastirea Dryanovo, Pestera Bacho Kiro, Veliko Tarnovo. Veliko Târnovo este capitala medievală a Bulgariei, un loc cu peisaje desprinse din povești. Orașul vechi se află pe trei dealuri, unde vei găsi reședințele țarilor și patriarhilor Țaratului vlaho-bulgar. Suntem siguri că îți va plăcea îmbinarea dintre istorie și frumusețea naturii.

Dacă ți-am atras atenția cu aceste excursii, intră pe site-ul O Zi Cât o Vacanță și rezervă-le!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/S9Q8fYBjkHg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024