Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 3 beneficii ale ceaiului de curcuma
3 beneficii ale ceaiului de curcuma

3 beneficii ale ceaiului de curcuma

02 oct. 2020, 10:11,
BZI.ro, în Sanatate

Amestecat cu miere, ghimbir sau lămâie, această băutură fierbinte antioxidantă, antiinflamatoare, antivirală și antibacteriană ajută la întărirea organismului.

Ceaiul de curcuma, ras sau praf, este considerat unul dintre cele mai eficiente moduri de a experimenta beneficiile acestui condiment. Conform Medical News Today, majoritatea studiilor la adulți au constatat că consumul de 400 până la 600 mg de pulbere sau 1 până la 3 g de rădăcină rasă pe zi nu este dăunător sănătății.

Puteți pregăti această băutură fierbând patru căni de apă, apoi adăugând una până la două lingurițe de curcuma măcinată, rasă sau praf. Lăsați amestecul să stea aproximativ zece minute, apoi filtrați și lăsați să se răcească încă cinci minute. Pentru a îmbunătăți gustul sau absorbția acestuia de către organism, puteți adăuga miere, lapte, piper negru, lămâie sau ghimbir. Rămâne doar să profiți de numeroasele sale virtuți.

Reduceți simptomele artritei

Curcuma este o planta antiinflamatoare care poate ajuta la reducerea celor mai importante simptome ale artritei. Potrivit unui studiu din 2017 realizat pe 206 de adulți cu poliartrită reumatoidă, 63% dintre aceștia au folosit suplimente pentru tratarea simptomelor lor, iar turmericul a fost cel mai de succes.

Beneficiu a ceaiului de curcuma: consolideaza sistemul imunitar

În această perioadă de toamnă care precede răcelile, gripa și alte boli ale anotimpurilor reci, este recomandat în special consumul de ceai de curcuma. Proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene sunt foarte utile în întărirea sistemului imunitar.

Ameliorează sindromul intestinului iritabil

Curcuma a fost folosită de mult timp în scop medicinal pentru tratarea tulburărilor digestive. Mai multe studii au arătat că acest condiment poate ajuta la reducerea durerii asociate sindromului intestinului iritabil și, astfel, la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *