Prima pagină » Local » 28 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Botoşani. Polițiștii de frontieră ieșeni participă – FOTO/ VIDEO

28 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Botoşani. Polițiștii de frontieră ieșeni participă – FOTO/ VIDEO

15 dec. 2020, 10:28,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași sub coordonarea procurorului din Săveni, Botoșani au demarat nu mai puțin de 28 de descinderi domiciliare pe raza județului Botoșani. Acțiunile au vizat persoane suspecte de deținerea și comercializarea unor produse din tutun. De asemenea, forțele de ordine dețin opt mandate de aducere la audieri.

„În această dimineaţa, începând cu ora 06.00, polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi, sub coordonarea prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, efectuează 28 de percheziții domiciliare, în județul Botoşani, la locuințele unor persoane suspecte de deținerea și comercializarea de produse din tutun. Vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere”, potrivit unui comunicat transmis de autoritățile de frontieră.

Peste 21.000 pachete de țigări confiscate

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Botoșani, comisar de poliție Minodora Răcnea a transmis marți, 15 decembrie 2020, faptul că în perioada august 2020 și până în prezent, au fost identificate mai multe persoane care se ocupau de contrabandă. Peste 21.000 pachete de țigări au fost ridicate de forțele de ordine, cu o valoarea totală de 258.500 lei.

„Cercetările s-au desfăşurat în perioada august 2020 – prezent, fiind identificate mai multe persoane care au fost implicate in activităţi de contrabandă. În această perioadă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 21.000 de pachete de  ţigări de provenienţă extracomunitară, în valoare de 258.500 de lei, introduse în ţară prin trecerea peste frontiera verde de pe raza judeţului Botoşani”, potrivit sursei citate.

Totodată, pentru comiterea infracţiunilor, persoanele au beneficiat și de sprijinul a doi lucrători ai instituţiei.

Participanții la acțiune

La acțiune participă şi polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoşani, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Botoşani, Inspectoratul de Poliție Județean Botoşani precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoşani. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. Când se va finaliza ancheta vor fi luate măsurile legale ce se impun în cauză.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Botoșani, comisar de poliție Minodora Răcnea.

Sute de poliţişti efectuează zeci de percheziţii în Iași şi mai multe judeţe

Acţiunea uriașă a oamenilor legii se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. Concret, 200 de poliţişti, 100 de jandarmi și 40 de luptători de acţiuni speciale sunt angrenaţi în efectuarea a 85 de percheziţii domiciliare. Mandatele au fost emise de magistraţi și vizează mai multe cercetpri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată

”În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, efectuează 85 de percheziții domiciliare în județele Vaslui, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Constanța și Dâmbovița.

Astăzi, 11 decembrie a.c., peste 200 de polițiști, 100 de jandarmi și 40 de luptători de acțiuni speciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pun în aplicare 85 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Vaslui, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Constanța și Dâmbovița. Acțiunea se desfășoară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată”, se arată în comunicatul emis de autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *