Prima pagină » International » 2,8 milioane de elvețieni au fost infectati cu COVID-19 dar au fost asimptomatici
2,8 milioane de elvețieni au fost infectati cu COVID-19 dar au fost asimptomatici

2,8 milioane de elvețieni au fost infectati cu COVID-19 dar au fost asimptomatici

27 apr. 2021, 13:58,
George Cristian în International

O statistică oficială apartinând autoritatilor din Elveția arată că micuțul stat a avut 643.000 de cazuri de COVID-19 de la inceputul pandemiei. Autoritatile au estimat faptul că peste 2,8 milioane de elvețieni au fost infectati cu COVID-19 și au fost asimptomatici.

Datele arată ca practic una din trei persoane au fost afectati de pandemia de COVID-19. Elveția are o populatie de peste 8,6 milioane de locuitori.

Peste 2,8 milioane de locuitori din Elveția au fost infectati cu COVID-19

Statistica făcuta pe baza unor studii serologice arată faptul că țara estimează că in realizate peste 2,8 milioane de persoane au fost afectate de pandemia de COVID-19. Totusi, datele oficiale indică faptul că peste 643.000 de persoane au fost raportate in mod oficial ca fiind infectati cu virusul din Wuhan.

Reprezentantii Oficiliului Federal de Sănătate Publică din Elveția au confirmat informatia desi in noiembrie 2020, autoritatile mentionau faptul că circa 20% dintre locuitorii statului erau infectati cu COVID-19. De altfel, acelasi studiu arată faptul că o largă majoritate dintre persoanele infectate au contactat virusul fără stie care este sursa de infectare.
Interesant este faptul că majoritatea dintre cei infectati ori au avut simptome usoare ori au fost asimptomatici.

Câte persoane au fost vaccinate in Elveția

Conform altor date oficiale, campanie de vaccinare din Elvetia se desfăsoara in parametri normali, iar la nivel de țară au fost aplicate până in prezent peste 2 milioane de doze de vaccin impotriva COVID-19. La fel ca în orice altă ţară, majoritatea celor infectaţi au contractat virusul fără să ştie, având numai simptome uşoare sau fiind asimptomatici, astfel că nu se regăsesc în statisticile oficiale cu cazurile de COVID-19.

Autorităţile elveţiene încă nu au luat o decizie cu privire la crearea unui certificat de vaccinare care să faciliteze accesul în unele locuri sau evenimente publice, certificat a cărui implementare a fost evocată anterior să înceapă din luna iunie.

Pandemia variază de la o țară la alta

În pofida campaniei de vaccinare tot mai accelerată, la nivel de Europă dar și de regiune, pandemia de COVID-19 variază. De exemplu, în Israel situația este una extrem de relaxata, țara ducând o campanie masivă de vaccinare și reușind să atingă așa zisă imunitate de turmă. Din aceste considerente, în Israel a fost luată decizia de a se renunța la portul măștii în spațiile publice deschise. De altfel, țara a reușit performanța de a nu mai raporta niciun deces cauzat de infectarea cu COVID-19

La polul opus este Turcia care de curând a luat decizia de a instala un lockdown pentru 17 zile. Cazurile de COVID-19 sunt extrem de multe în țară, iar numărul morților este și el relativ ridicat. La polul opus al pandemiei, la o diferență mare de Turcia stă India. Țara se confruntă cu cel mai mare nivel de noi îmbolnăviri iar situația este atât de dramatică încât țările europene au luat decizia de a trimite ajutor umanitat de urgență. Cazurile zilnice au crescut continuu în ultimele 10 zile; Luni, India a raportat 352.991 de cazuri noi, depășind încă un record pentru cea mai mare cifră de o singură zi la nivel global.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *