Prima pagină » National » 27 de jandarmi și polițiști români, în misiune în Germania pe durata Campionatului European
27 de jandarmi și polițiști români, în misiune în Germania pe durata Campionatului European

27 de jandarmi și polițiști români, în misiune în Germania pe durata Campionatului European

05 iun. 2024, 23:21,
BZI.ro, în National

27 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor desfășura activități în sprijinul suporterilor români care se vor deplasa în Germania și vor coopera cu autoritățile germane, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit MAI, „misiunea lor este oferirea de sprijin operațional forțelor de ordine din Germania, prin constituirea unor echipe mixte de patrulare și control, în proximitatea locurilor de desfășurare a partidelor echipei naționale de fotbal a României, precum și pe traseele de afluire și defluire, între orașe, în aeroporturi, porturi, gări și trenuri, dar și în zona de frontieră”.

27 de jandarmi și polițiști români, în misiune în Germania pe durata Campionatului European

De asemenea, echipele MAI aflate în misiune pe timpul Campionatului European, vor avea atribuții în ceea ce privește cooperarea cu reprezentanții Punctului Național Informare Fotbal din Germania, precum și cu forțele de ordine locale din orașele gazdă ale partidelor echipei naționale de fotbal a României.

Înainte de plecarea în misiune, cei 27 de jandarmi şi poliţişti au fost primiți de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

„Astfel de manifestări, precum cea la care veți participa dumneavoastră, exercitându-vă profesia, ajutând colegii germani să păstreze liniștea și ordinea publică, în timpul Campionatului European de Fotbal, se înscriu într-un plan mai general de a păstra, de a salvgarda, de a feri modul nostru de viață european, liniștea, ordinea publică în țările membre ale Uniunii Europene de orice provocări, de orice derapaje, de orice atentate, de orice evenimente provocate de către răuvoitori care doresc să destabilizeze, să perturbe acest mod de viață.

Deci, iată că ceea ce veți face dumneavoastră acolo nu este o simplă misiune, nu este doar un act profesional la care sunteți chemați să participați alături de colegi germani, colegi europeni din alte sisteme naționale de poliție și de jandarmerie ci are și o semnificație mai largă și mai profundă legată de stabilitate europeană, legată de liniștea cetățenilor europeni, legată de modul nostru de viață. Are o importanță, aș putea să spun, strategică, din această perspectivă. Avem încredere în dumneavoastră, vă dorim mult succes, să aveți grijă și de dumneavoastră în exercitarea misiunii, să vă întoarceți cu bine acasă și cu fruntea sus alături de cei dragi”, a declarat ministrul Predoiu în timpul întâlnirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *