Prima pagină » Local » 265 de pacienți dializați din județul Iași s-au vaccinat anti-COVID-19! Centrul de vaccinare de la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași se va închide la jumătatea lunii februarie
265 de pacienți dializați din județul Iași s-au vaccinat anti-COVID-19! Centrul de vaccinare de la Spitalul

265 de pacienți dializați din județul Iași s-au vaccinat anti-COVID-19! Centrul de vaccinare de la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași se va închide la jumătatea lunii februarie

09 feb. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

265 de pacienți care vin la stația de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași pentru tratament s-au vaccinat anti-COVID-19. Centrul de vaccinare din unitatea medicală se va închide la jumătatea acestei luni. Pacienții dializați care vor dori să se vaccineze pot apela la medicii din centrul de dializă al spitalului pentru a se înscrie

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, s-au vaccinat 265 de pacienți. Aceștia intră în această săptămână la rapel. Până pe data de 15 februarie, etapa se va finaliza, urmând ca centrul de vaccinare din unitatea medicală să se desființeze. Unii dintre ei s-au vaccinat prin intermediul medicilor de familie, iar alții au un nivel mare de anticorpi după ce s-au infectat cu coronavirus, astfel că peste 60 la sută dintre ei sunt imunizați. Cei care nu s-au vaccinat, dar doresc să o facă în această perioadă, pot apela la medicii din centrul de dializă a spitalului care le vor oferi ajutorul necesar pentru a se înscrie pe platformă, fiind programați la unul dintre centrele de vaccinare din județ.

Ieri, pe 8 februarie 2021, erau ocupate 3 paturi ATI. Totodată, 5 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă. În județul Iași, în cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, până pe 8 februarie 2021 au fost efectuate 47.307 vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 35.884 au fost vaccinate cu prima doză și 11.423 cu a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 120 de reacții adverse ușoare.

După rapel, centrul de vaccinare din Spitalul „C.I. Parhon” se va închide

Până pe data de 15 februarie 2021, toți pacienții vor primi și a doua doză de vaccin Pfizer și vor încheia astfel schema de vaccinare. După data menționată, centrul de vaccinare se va închide. Numărul pacienților dializați care sunt internați în spital după ce au fost confirmați pozitiv cu coronavirus a scăzut. Dacă în lunile septembrie, octombrie, noiembrie 2020 a fost un vârf al infectărilor, când erau câte 20-30 de pacienți, în luna februarie 2021 sunt câte 3-5 bolnavi internați în spital.

„Toți pacienții dializați din județul Iași au fost vaccinați și urmează să li se administreze și cea de-a doua doză de vaccin. Sunt 265 în total, lucru ce ne bucură, deoarece este un procent de peste 50-60 la sută. O parte dintre pacienți, este vorba de circa 200, care au făcut infecția cu coronavirus din aprilie și până în prezent, s-au și vaccinat. Astfel că o mare parte dintre pacienții noștri sunt imunizați. Acest lucru se reflectă și prin numărul de pacienți internați în spital. Într-un mod neașteptat, au fost foarte puține cazuri de reacții adverse având în vedere că acești pacienți suferă de multe comorbidități”, a declarat dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Zi fără decese în secțiile de Terapie Intensivă ieșene

Ieri, pe data de 8 februrie 2021, în județul Iași au fost confirmate cu coronavirus 28 de persoane, iar numărul de la debutul pandemiei COVID-19 a ajuns la 31.943 cazuri. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.298 au fost externate. În perioada 7-8 februarie 2021 nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv. Așadar, numărul total de decese în județ a rămas la 537. Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv paturi ATI din spitalele suport COVID-19, ieri, mai erau ocupate 240 de paturi. Dintre acestea, 40 erau paturi ATI, fiind ocupate astfel: 9 paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 3 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 5 paturi la Spitalul Municipal Pașcani, 4 paturi la Spitalul de Recuperare, 7 paturi ATI la Spitalul C.F. Iași și 12 paturi la Spitalul de Neurochirurgie.

Câte paturi ATI mai erau libere în spitalele suport COVID-19 din județul Iași?

La nivelul județului Iași, pe 8 februarie 2021, raportările au arătat că mai erau libere 9 paturi ATI: 3 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie, un pat la Spitalul Municipal Pașcani, un pat ATI la Spitalul de Recuperare, 4 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie. De asemenea, în spitalele suport COVID-19 mai erau libere 212 paturi: 21 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 6 paturi la Spitalul Hârlău, 20 de paturi ATI la Spitalul de Recuperare, 65 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 14 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 16 paturi la Spitalul Militar și 70 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, ieri, 8 februarie 2021, un număr de 1.931 de persoane se aflau în izolare, iar 3.408 persoane erau carantinate la domiciliu. De la debutul pandemiei COVID-19 până în prezent s-au emis în total 32.295 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 33.119 decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`