Prima pagină » Local » 2020 vs 2024! PSD a obținut cu 20.000 mai multe voturi la alegerile locale din acest an! Maricel Popa este cel care a tras partidul în jos

2020 vs 2024! PSD a obținut cu 20.000 mai multe voturi la alegerile locale din acest an! Maricel Popa este cel care a tras partidul în jos

13 iun. 2024, 09:51,
în Local

BZI.RO vă propune o analiză a alegerilor locale din 2020 comparativ cu 2024. În datele analizate de către jurnaliști se poate vedea faptul că PSD a obținut mai multe voturi în 2024, comparativ cu 2020.

PSD Iași are în aceste momente o mare problemă. Județul Iași a fost pierdut în favoarea liberalilor, iar acest lucru generează, potrivit surselor, o tensiune mare la conducerea din București. Oamenii care trebuiau să tragă la aceste alegeri au ales să-l saboteze pe Bogdan Cojocaru care, în pofida acestui lucru, a reușit să obțină peste scorul partidului.

PSD Iași a câștigat aproximativ 20.000 de voturi la alegerile locale 2024 comparativ cu 2020

PSD Iași se află pe un trend crescător și putea să facă o mare surpriză la alegerile locale 2024 dacă există o înțelegere în echipă. BZI.RO vă propune o analiză a numărului de voturi strânse pentru șefia Consiliului Județean Iași în 2020, comparativ cu 2024.

Maricel Popa a fost cel care a candidat pentru președenția Consiliului Județean Iași în 2020. Venea după o poziție de forță pentru că era președintele în exercițiu. Surpriza a fost una foarte neplăcută pentru Popa pentru că a pierdut alegerile din 2020 la o mare distanță față de Costel Alexe. Acest lucru înseamnă că până și o parte dintre votanții tradiționali ai PSD au ales să nu îl voteze. Trebuie să precizăm că contextul din 2020 era unul dificil pentru PNL pentru că USR era pe un trend crescător reușind să rupă din electoratul liberal. În partea stângă a doctrinei vedem că PSD nu a avut un partid concurent, deci drumul spre șefia Consiliului Județean Iași trebuia să fie unul liber.

Nu s-a întâmplat așa ceva, iar rezultatele au fost dezastruoase. În date absolute, în 2020, Maricel Popa a obținut, pentru președinția Consiliului Județean Iași aproximativ 79.000 de voturi, la mare distanță de Costel Alexe care a obținut aproximativ 104.000 de voturi.

Revenind la alegerile locale din 2024, situația se schimbă total în PSD unde Bogdan Cojocaru a reușit, pe persoană fizică, să obțină un scor onorabil. În 2024, candidatul PSD la șefia CJ Iași a obținut 98.000 de voturi, adică cu aproximativ 20.000 mai multe decât Maricel Popa în 2020. Asta în condițiile în care exista o puternică concurență din partea formațiunii AUR.

În municipiul Iași, Bogdan Balanișcu a reușit contraperformanța să ia mai puțin pe persoană fizică la Primăria Iași decât cea de la Consiliul Local Iași. Sunt mii de voturi ale alegătorilor PSD-iști care au plecat în altă parte. Acest lucru arată o realitate cruntă, cea în care Balanișcu nu a fost dorit nici măcar de votanții tradiționali ai PSD.

PSD Iași trebuie reformat pentru a avea o șansă reală la viitoarele alegeri

Odată cu analiza prezentată, concluzia este una simplă. PSD Iași trebuie să fie reorganizat din temelii, păstrați oamenii care au muncit în campanie, iar pe ceilalți trebuie înlăturați. Doar așa organizația social democrată poate crește în perspectiva alegerilor prezidențiale și parlamentare. Surse din interior a BZI.RO au confirmat faptul că a existat o grupare care a lucrat împotriva lui Bogdan Cojocaru.

Acest lucru este confirmat și de faptul că cele mai puține voturi pentru PSD Iași la șefia Consiliului Județean Iași au fost luate strict în colegiile în care erau responsabili cei despre care se spune că au lucrat împotriva lui Bogdan Cojocaru. Aceștia sunt Maricel Popă, Mircea Manolache, Cristian Stanciu, Vasile Toma, Vasile Citea și nu în ultimul rând, Bogdan Balanișcu.

Iașul este un județ foarte important pentru fiecare partid în parte pentru că este al doilea din țară și numărul de voturi strânse aici pot face diferența la fiecare alegere. Din aceste considerente, conducerea de la București și Bogdan Cojocaru, o să facă o analiză la sânge a modului în care a pierdut alegerile locale din cauza grupării interne, și să ia o decizie de reformare a formațiunii politice. Cheia este la premierul Marcel Ciolacu care vrea să candideze în 2024 la președinția României! Este cu atât mai dureros cu cât vedem că Moldova este câștigată en fanfare de către PSD, Iașul rămânând singurul județ galben din regiune.

Comentarii
  • Curios cum nu apare musiu Silviu Macovei cel care a fost director de campanie și care e principalul responsabil de eșec ! Mai MacMac crezi ca mai tine sa mergi la nea Paul sa spui ca altii sunt de vina și sa te mai pună i tura? Baiatu stai calm și fă un pas în spate, după rezultate și răsplată …

  • Analist politic

    Cum să compari situația din 2020 cu cea din 2024 ?
    1. În 2020 PSD nu era la guvernare în 2024 este la guvernare
    2. În 2020 PSD era acuzat de : ciuma roșie, Dragnea, Covid , Spitalul Lețcani, Consilierii Locali PSD = mafia imobiliara – in 2024 toate aceste lucruri au dispărut
    3. În 2020 cuplul Chirica & ALEXE veneau curați , imaculați în 2024 sunt DALMATIEI cu schelete în dulapuri cu un picior în pușcărie
    Iată încă un motiv ca Balaniscu și Macovei să plece naibii acasă , niște incompetenți care nu aduc voturi, nu știu să lucreze cu oamenii …
    De asta a pierdut Cojocaru și ar mai fi arbitru de fotbal Vlad Ciobanu și Răzvan Moldoveanu care sunt paraleli cu strategiile politice.
    Baieti rebrenduitiva ca sunteti zero . Dacă au ajuns să facă scor cu voi și PENALII e de rău, nu mai aveți viitor politic, apucați-vă de bambilici !

  • Păi de ce să câștige ciorrrr-ciorrrrr-lacu covrigar iașu în timp ce țățățeanul covrigar îi este rușine că e moldovean dar un îi e rușine că e sluga sufragerii și a eșuatului tătuc suprem ha ha ghinion bam bam

  • Il muscati de c… de aiurea, cand toti sunt o apa si un pamant, iar de promisiunile desarte ale politicienilor , mai ales ale celor de la psd, ni s-a acrit, iar asta se reflecta in rezultatele alegerilor. Ei isi fac safteaua si ciclic trece altul la rand…cartile se fac la Bucuresti, cine duce geanta cea mai plina, ala iese. Se c… in voturile noastre

  • Balaniscu gloabă care a înmormântat PSD a devenit râs internațional. El chipurile s-a întâlnit astăzi cu Martin Schultz . Bă panaramă, îți curg mucii prin Kiselef și prinzi și tu câte un eveniment unde te duci cu tupeu deși nimeni nu te invită, nu te agrează.
    Ia spune ce ți-a spus Ciolacu !
    Demisia Bogdane, politica e pe voturi iar tu ai adus nasturi nu ne mai riscăm cu tine. E logic Balaniscule, cei care pierd își pierd funcțiile politice și sprijinul politic. Mă ai timp să-ți scrii DEMISIA ca DEMITEREA deja e REDACTATĂ !

  • Balaniscu stă ca un corugat la ușă PSD în București și-l imploră pe Negrescu pe filiera PPE să-i facă un loc la Bruxeles ca rămâne șomer . Lumea nu știe cum să scape de el dar nătărăul fără bun simț elementar îi imploră pe toți ca el a muncit pentru PSD ( cineva i-a spus, ai muncit Bogdane dar ai pedalat fără să vezi ca pedalezi la o bicicleta fără lanț ) ca trebuie să fie ajutat , ca a fost lucrat de Popa și Cruceanu / Gavril / Boca , ca Cruceanu a negociat cu Chirica și va fi viceprimar iar el nu mai are nimic și să fie trimis la Bruxeles ca șef de birou la vreun cabinet de comisar european.
    Îl urmărește non stop pe Mihai Tudose dar omul nu-i mai răspunde la telefon.
    Balaniscu din fanfaron sfidător a juns un sclav de joasă speță

  • Spitalul CFR

    Balaniscule ai rămas șomer? Fă o cerere rapid la madam Mitrofan la Spitalul CFR să te angajeze consilier ca tot ne dă WACA afară pe toți având susținerea ta . Hai repejor Balaniscule te așteptăm
    să te scuipăm în gura. Ține mi ete ca vineri avem audiență la Cuolacacu să spunem tot ce faci tu și matracuca Mitrofan .

  • Mihai Primaru

    Gunoiul de Balaniscu a primit în plic 25000 de euroi de la Mitrofanca când s-a deschis Terminalul 4 la Aeroport. Atunci Balaniscu a asigurat-o că nu va fi dată afară nici cu tancu de Glod cat el este membru în CACCFR și prieten la cataramă cu Sorin. Sunt filmări în care Balaniscu și Mitrofanca s-au retras strategic pe holurile de la T4 unde Lenuța i-a plasat plicul și apoi au stat de vorbă 1 oră ca Balaniscu să o asigure și să se asigure de discreție. Numai ca Leanta a spus în tot spitalul povestea sperând să-l intimideze pe dr Glid. Balaniscule da banii înapoi și dă-te prins javră!

  • cat e POPA tot PSD ul se va duce pe apa sambatei .Ciolacule cat il mai sustii pana o sa te traga si pe tine in mocirla

  • Nu are treabă Popa cu rezultatul catastrofal înregistrat de Balaniscu acest personaj de desene animate. Greșeala lui Popa este ca la adus pe Balaniscu la partid în 2020 proptindu-l pe locul 1,și apoi promovandul fără a-i evalua calitățile. Balaniscu este o rușine pentru PSD cred ca și portarul lua mai multe voturi. Oare nici un PSD-ist nu și-a pus întrebarea de ce a fost dat afară în 2016 de Chirica și în 2012 de Nichita ? Demisia Balaniscu sau demiterea + nevalidarea listei de CL .

  • Mai lăsați-l naibii pe Balaniscu. E omul nostru e singurul care a avut curajul să ia apărarea mișcării LGBT -iste. Cum poți să marginalizezi acest om ? Mai are curaj vreun consilier local să sară la gâtul popilor care jumulesc iesenii de bani? Balaniscu a dat de pământ cu pupătorii de moaște apărând LGBT-ul spre cinstea și onoarea lui. De asta suflarea LGBT l-a votat și îl susține ! Jos popii jnapani sus LGBT-ul ! Trăiască Bogdan Balaniscu eroul LGBT-istilor !

  • E clar, dacă Bulaniscu a fost votat de pârțari nu mai e de spus nimic.Am ajuns rău tare fraților și din păcate nici șanse să ne facem bine nu sunt prea multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *