Prima pagină » Local » 20 de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Dr. Florin Roşu: „Nu ne-a ocolit nici pe noi acest fenomen” – VIDEO
20 de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Dr. Florin Roşu: „Nu ne-a ocolit nici pe noi acest fenomen” - VIDEO

20 de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Dr. Florin Roşu: „Nu ne-a ocolit nici pe noi acest fenomen” – VIDEO

27 ian. 2022, 14:52,
în Local

Astăzi, 27 ianuarie 2022, dr. Florin Roşu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, a transmis faptul că situaţia valului cinci al pandemiei este îngrijorătoare. Medicul infecţionist a anunţat, de asemenea, ca în cadrul unităţii spitaliceşti pe care o conduce sunt infectate nu mai puţin de 20 de cadre medicale.

Mai mult decât atât, dr. Roşu caracterizează valul cinci drept fiind valul copiilor infectaţi cu noul coronavirus, pe când valul trecut a fost al persoanelor nevaccinate anti-Covid-19.

„Fiecare val pandemic a avut caracteristicile lui, valul al cincilea nefăcând excepţie de la această regulă. Dacă despre valul al patrulea am afirmat că va fi al persoanelor nevaccinate dovedindu-se acest fapt, despre valul al cincilea pot afirma că va fi al copiilor”, a transmis dr. Florin Roşu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Dr. Florin Roşu, despre cele 20 de cadre medicale infectate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Medicul infecţionist Florin Roşu susţine că în momentul actual singura problemă care creează îngrijorare este rata de infectare în rândul cadrelor medicale. Având în vedere faptul că s-au înregistrat focare în cadrul spitalelor, se impun strategii care pot determina scăderea numărului de infectări.

„Un fapt îngrijorător pe care l-am adus în atenţie înainte de debutul valului, atunci când ne pregăteam să înfruntăm această perioadă, iar acum s-a concretizat şi pentru care trebuie întreprinse măsuri urgent, este rata mare de infectare în rândul cadrelor medicale. Dacă discutăm despre Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, în rândul cadrelor medicale avem infectate un număr de 20 din acestea care sunt pozitive în momentul de faţă. Dar, având experienta ţărilor care au trecut prin această situaţie şi realizând că nici pe noi nu va ocoli acest fenomen, am gândit strategii astfel încât actul medical şi îngrijirea pacienţilor să nu aibă de suferit”, a menţionat medicul infecţionist ieşean.

Dr. Florin Roşu: „Valul cinci este al copiilor”

În continuarea declaraţiei sale, medicul Roşu susţine că în valul cinci infectările sunt înregistrat preponderent la copii. Din fericire, cazurile de pozitivare cu coronavirus sunt medii.

„Se observă o creştere semnificativă a îmbolnăvirilor în rândul acestora. Astfel că vaccinarea tuturor persoanelor, inclusiv a copiilor cu vârste peste 5 ani reprezintă un act responsabil, civic în vederea combaterii pandemiei. Totodată, din fericire formele de îmbolnăvire dezvoltate atât de adulţi, cât şi de copii se încadrează în formele medii. Formele severe au o pondere mult mai mică comparativ cu valul patru”, a spus dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Nu în ultimul rând, dr. Florin Roşu a făcut declaraţii despre caracteristicile speciale ale tulpinei Omicron, varianta coronavirusului care predomina în valul cinci al pandemiei. Cadrul medical susţine că Omicron nu dezvolta forme severe într-o proporţie atât de mare, ci medii.

Reamintim faptul că mai multe cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus şi în alte spitale din judeţul Iaşi, cum ar fi: Memory Hospital, Spitalul Municipal de Urgente Paşcani, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi şi Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *