Ciocolata cu mentă a devenit foarte populară, având o aromă de-a dreptul deosebită. Iată cum o poți prepara acasă.
Menta are o aromă specială ce îi oferă ciocolatei sau deserturilor un gust inedit, ce merită încercat măcar odată.
Iată de ce ai nevoie pentru a face ciocolată cu mentă acasă sub formă de praline
Dacă vrei să faci niște bomboane de ciocolată cu mentă, vei avea nevoie de 1 lingură de unt, de 250-300 grame de zahăr pudră, de 2 linguri de miere, de 1 lingură de esență de mentă, de 1 lingură de apă rece, de colorant verde, de 250-300 grame de ciocolată amăruie și de 2 linguri de ulei.
Se amestecă zahărul cu untul, apa, mierea, colorantul și esența, apoi se adaugă restul de zahăr și se omogenizează totul. Se frământă cu mâna dacă este necesar, iar la nevoie se mai adaugă 1 lingură sau 2 de zahăr pudră, ca să obții o pastă nelipicioasă, bine legată. Înfășoară totul în folie de plastic și pune în frigider pentru aproximativ 2 ore sau 25-30 minute în congelator.
Se tapetează o tavă cu o folie de aluminiu, peste care se pune zahăr pudră și se iau bucăți din compoziție și se formează bile egale, pe care le pui în tavă. Apoi se aplatizează fiecare bilă cu grijă și se introduce în congelator pentru minim 25-30 minute. Uleiul și ciocolata se încălzesc împreună până când se topește ciocolata și se omogenizează, apoi se pregătește un grătar sub care se așeaza o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt și se iau bomboanele pe rând și se scufundă în ciocolata topită. Se scot acestea cu o furculiță sau lingură, se scurg de excesul de glazură și după ce se întărește, se pot servi.
Rețetă pentru prăjitură
Pentru a prepara o prăjitură cu ciocolată cu mentă, vei avea nevoie de 3 ouă, de 300 grame de făină, de 150 grame de iaurt, de 250 grame de zahăr, de 125 ml de sirop de mentă, de 80 ml de ulei, de 60 grame de fulgi de cocos, de 1 plic de zahăr vanilat și de praf de copt și de 250 grame de ciocolată neagră, cu cel puțin 60% conținut de cacao.
Amestecă făina cu cele 3 ouă, cu zahărul, iaurtul, nuca de cocos, siropul de mentă, uleiul de floarea soarelui, cu zahărul vanilat și praful de copt, preferabil printr-o sită ca să se distribuie bine în aluat. Apoi amestecă bine până când obții un aluat cu o consistență omogenă. Începe să tai ciocolata cu un cuțit, în bucăți nu foarte mici, tapetează tava antiaderentă cu o hârtie de copt și așează bucățile de ciocolată în tavă și așează aluatul făcut peste ea.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și pune-o în cuptor timp de aproximativ 30 de minute, apoi lasă prăjitura să se răcească, după pune-o pe un platou dreptunghiular, îndepărtează hârtia de copt și pune zahăr vanilat pe ea.
Indiferent de ce rețetă alegi să prepari, ambele sunt delicioase datorită faptului că utilizezi ciocolată cu mentă și cu siguranță merită încercate.