Un cheesecake cu fistic este un desert inedit ce poate fi servit atât la ocazii speciale, cât și ca un deliciu pentru a te răsfăța.
Este o variantă mult mai delicioasă a clasicului cheesecake, datorită aromei unice și texturii interesante oferită de fistic.
Iată cum poți prepara un cheesecake cu fistic la cuptor
Ca și ingrediente vei avea nevoie de 200 grame de zahăr, de 450 grame cremă de brânză la temperatura camerei, de puțină sare, de 2 lingurițe de esență de vanilie, de 250 grame smântână, de 3 ouă potrivite, de coaja de la o lămâie și de 200 grame unt de fistic.
Începe prin a fărămița biscuiții și amestecă-i cu untul, zahărul și sarea la un blender cu viteză mare sau la un mixer. Apoi adaugă untul topit și amestecă până când devine omogen și se leagă toate ingredientele. Presează acum amestecul de biscuiți pe fundul unei forme de tort ce este acoperită cu o hârtie de copt și pune-l la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute, apoi pune compoziția la răcit.
Redu temperatura la 160-170 grade și amestecă crema de brânză cu zahărul și sarea până când devine netedă și fără vreun cocoloș. Adaugă acum pasta de fistic, esența de vanilie, amestecă, apoi adaugă și smântâna și ouăle cu grijă, fără a le amesteca prea mult pe ele.
Toarnă compoziția peste blatul format și pune forma de tort într-o tavă mai mare, pe care o umpli până la jumătate cu apă. Ține totul la cuptor pentru aproximativ 1 oră, apoi lasă cheesecake-ul la răcit în interior pentru aproximativ 20-30 de minute. După acest timp se scoate preparatul și se lasă la răcit pe timpul nopții, apoi poate fi servit.
Altă rețetă pe care o vei repeta frecvent, fără coacere
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 250 grame mascarpone, de 250 grame cremă de brânză, de 200 ml de smântână pentru frișcă, de 250 grame biscuiți digestivi, 100 grame unt, 50 grame pasta de fistic și de fistic prăjit, nesărat, de 80 grame zahăr, de 1 linguriță de esență de fistic și de 2 plicuri de gelatină, de 10 grame fiecare.
Pune fisticul la mărunțit într-un blender până când devine fin și pune 2 linguri din această pastă deoparte, pentru decor. Mărunțeste biscuiții cu restul de fistic și cu untul, apoi pune-le într-o tavă de copt cu fund detașabil și nivelează compoziția bine.
Pune tava pentru câteva minute în frigider, mixează frișca și adaugă crema de brânză, zahărul, pasta de fistic, mascarponele și esența până când se încorporează toate ingredientele. Se hidratează gelatina și se pune peste compoziția făcută, apoi se pune totul peste blatul de biscuiți și se lasă tava la frigider. După aproximativ o oră se poate decora cheesecake-ul cu fisticul pus deoparte și se lasă din nou în frigider peste noapte.
Ca și sfat, nu trebuie utilizată o tavă cu diametrul mai mare de 26 de centrimetri, pentru că blatul de biscuiți poate fi prea subțire și se poate rupe.
Aceste rețete de cheesecake cu fistic sunt ideale pentru vară, întrucât sunt foarte răcoritoare și ușor de preparat, nefiind necesar să petreci prea mult timp în bucătărie pentru ele.