Prima pagină » WoW! » Religie » 2 noiembrie. O zi importanta pentru toti credinciosii. Mare sarbatoare in toate bisericile crestine
2 noiembrie. O zi importanta pentru toti credinciosii. Mare sarbatoare in toate bisericile crestine

2 noiembrie. O zi importanta pentru toti credinciosii. Mare sarbatoare in toate bisericile crestine

02 nov. 2019, 08:47,
BZI.ro, în WoW!

Sarbatorile din calendar pentru ziua de sambata 2 noiembrie 2019. Astazi este sambata mortilor, crestinii isi pomenesc azi adormitii, dupa ce ieri a fost Ziua Mortilor, respectiv Mosii de toamna.

Tot astazi, in Calendarul Ortodox este pomenit Sfantul Gavriil cel nebun pentru Hristos; Sfintii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor si Agapie; Sambata mortilor – Mosii de toamna.

Greco-Catolicii serbeaza in 2 noiembrie pe Sfantul Mucenici Achindim, Pigasie, Aftonie si Elpidifor (calendarul ortodox si greco-catolic), iar Romano-Catolicii: Pomenirea tuturor credinciosilor raposati.

In Biserica Ortodoxa, pe 2 noiembrie 2019, se face pomenirea tuturor celor trecuti la cele vesnice, slujba cunoscuta in popor sub denumirea de Mosii de toamna. E o zi de pomenire inainte de inceperea Postului Nasterii Domnului (15 noiembrie). A fost randuita prima sambata din luna noiembrie, ca si cei adormiti intru Domnul sa primeasca harul pe care noi il dobandim la sarbatoarea Nasterii Domnului.

Pe langa aceasta zi, mai avem sambata dinaintea Infricosatoarei Judecati si sambata Rusaliilor, ca zile randuite pentru pomenirea generala a celor adormiti in Domnul, cunoscute sub denumirea de Mosii de iarna si de vara.

Ce se recomanda sa nu faci pe 2 noiembrie

Este zi de doliu astazi si este recomandat ca gandurile si energia noastra sa fie concentrata spre cei adormit. Randuielile bisericilor spun ca astazi nu se spala, calca sau fac treburi casnice.

Se recomanda mersul la cimitir, aprinderea unei lumanari la capataiul fiecarei persoane dragii trecute in lumea de dincolo si rugaciune pentru sufletul celor adormiti.

Fiind zi de doliu, tot astazi, 2 noiembrie se recomanda ca fiecare dintre noi sa poarte haine inchise la culoare pentru a purta doliul cum se cuvine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *