Prima pagină » Local » 2 milioane de lei pentru asfaltarea străzii Podișului din cartierul Galata din municipiul Iași

2 milioane de lei pentru asfaltarea străzii Podișului din cartierul Galata din municipiul Iași

26 iun. 2024, 11:13,
BZI.ro, în Local

Primăria municipiului Iași a alocat suma de peste 2 milioane de lei pentru modernizarea străzii Podișului din cartierul Galata. Investiția prevede, printre altele, amenajarea de trotuare, asigurarea scurgerii apelor și realizarea structurii rutiere.

Asta în contextul în care în acest moment pe platforma de Sistemul de Electronic de Achiziții Publice (SEAP) mai există o licitație pentru modernizarea a mai multor străzi din municipiul Iași.

2 milioane de lei pentru asfaltarea străzii Podișului din cartierul Galata din municipiul Iași

Primăria municipiului Iași organizează o licitație publică pe SEAP pentru asfaltarea parțială a străzii Podișului din cartierul Iași. Investiția totală a proiectului este de 2.005.807 lei, adică aproximativ 400.000 de euro:

” Pentru îmbunătăţirea infrastructurii urbane de transport la nivelul Municipiului la9i cât şi pentru asigurarea unui sistem ruier unitar pe toată lungimea străzii, este necesară modernizarea
acestei artere de circulaţie. Proiectul propus răspunde demersurilor de revitalizare a Municipiului lași, prin reabilitarea infrastructurii stradale 9i a utilităţilor publice. Asigurarea acestor condiţii va permite accesul riveranilor din zonă, cu efecte pozitive pentru siguranţă în trafic şi reducerea costurilor de întreţinere curentă.” se arată în caietul de sarcini.

Prin realizarea acestei investiții se dorește aducerea structurii rutiere la parametrii tehnici corespunzători categoriei străzii, corectarea și îmbunătățirea elementelor geometrice ale străzilor atât în profil transversal cât și în profil longitudinal, plan și curbe, și realizarea unei structuri rutiere adecvate. Proiectul include, de asemenea, amenajarea trotuarelor, asigurarea siguranței circulației, gestionarea eficientă a scurgerii apelor și aducerea la cota a utilităților, precum și amenajarea intersecțiilor cu străzile laterale.

Avantajele și facilitățile rezultate din realizarea acestei investiții sunt multiple. Se vor crea condiții corespunzătoare de circulație, asigurând accesul rutier al riveranilor la proprietăți și facilitând un trafic cu confort sporit. De asemenea, se va reduce poluarea mediului înconjurător datorită îmbunătățirii infrastructurii rutiere. Toate aceste măsuri vor contribui la o circulație mai sigură și mai eficientă, oferind beneficii semnificative atât pentru locuitori, cât și pentru mediul înconjurător.

Ce străzi vor mai fi modernizate în municipiul Iași

Primăria Municipiului Iași a inițiat un proiect de modernizare a mai multor străzi din oraș, lansând o licitație pe SEAP în valoare de 21.278.957 de lei (aproximativ 5.2 milioane de euro). Proiectul include refacerea trotuarelor, asfaltarea, realizarea structurii rutiere, amenajarea trotuarelor, îmbunătățirea siguranței circulației, gestionarea scurgerii apelor și aducerea la cota a utilităților. În cadrul acestui proiect, străzile din mai multe cartiere ale orașului vor fi modernizate: În cartierul Bucium, strada Fermei (750 metri liniari) și strada Eugen Statescu (550 metri liniari) vor beneficia de lucrări de asfaltare. În cartierul Păcurari, se vor reabilita strada Şipoţel Tronson I (235 metri liniari), strada Şipoţel Tronson ÎI (290 metri liniari), Fundacul Şipoţel (97 metri liniari), Olari Tronson I (181 metri liniari) și Fundacul Olari Tronson ÎI (165 metri liniari).

În zona Crucea Roșie, strada Mocanului (292 metri liniari) va fi modernizată. În cartierul Copou, lucrările vor viza strada Ursulea Tronson I (277 metri liniari) și strada Ursulea Tronson ÎI (255 metri liniari).

În cartierul Bularga, strada Islaz (338 metri liniari) va beneficia de aceste îmbunătățiri. În Valea Adâncă, se vor reabilita strada Ștefan Dimitrescu (332 metri liniari), strada Prof. Nicolae Bucur (391 metri liniari) și strada Valea Adâncă (590 metri liniari).

În cartierul Tătărași, modernizarea va cuprinde strada Fântânilor (308 metri liniari) și strada Spital Pașcanu (442 metri liniari).

Așadar, a fost lansată licitația pentru asfaltarea străzii Podișului din cartierul Galata din municipiul Iași care are o valoare totală de peste 2 milioane de lei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024