Prima pagină » National » 16 polițiști din Botoșani au fost acuzați de luare de mită şi de abuz în serviciu
16 polițiști din Botoșani au fost acuzați de luare de mită şi de abuz în serviciu

16 polițiști din Botoșani au fost acuzați de luare de mită şi de abuz în serviciu

04 iun. 2021, 18:02,
Alexandru Ifrim, în National

Poliţia Rutieră din Botoşani risca să rămână fără angajaţi valul reţineri şi numărul mare de pensionari care s-au făcut.

În Botoşani 16 poliţişti au fost acuzaţi de luare de mită şi de abuz în serviciu, iau 11 au fost reţinuţi, în urma descinderilor de miercuri, 2 iunie 2021, ale procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Din numărul total de reţineri, 8 dintre aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile iar 3 au fost reţinuţi doar 24 de ore.

Dintre poliţiştii reţinuţi 5 dintre ei s-au pensionat cu puţin timp înainte de descinderile făcut de către procurorii DNA. Şefii de la IPJ spun că vor face detaşări, ca să acopere golurile. Acum Poliţia Rutieră de la Botoşani lucrează cu 50% din angajaţi.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani a luat măsurile necesare în vederea asigurării continuităţii serviciului la structura din care făceau parte poliţiştii implicaţi, fiind dispusă delegarea, implicit mutarea de la alte structuri, de poliţişti care corespund atribuţiilor specifice fişei postului”, au precizat reprezentanţii IPJ Botoşani.

8 oamenii ai legii au fost reţinuţi

Miercuri, 3 martie 2021, opt agenţi de poliţie de la Secţia 16 din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Aceştia sunt suspecţi de săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură, fiind acuzaţi că au bătut în luna septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei.

Totul ar fi început în luna septembrie atunci când 2 tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de mai mulţi poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală. Cei doi băieţi le-au atras atenţia oamenilor legii că nu poartă masca de protecţie, iar oamenii legii s-au simţit foarte jigniţi de vorbele spuse de tineri şi le-au aplicat o corecţie.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a vorbit despre cei 8 polițiști

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis joi, 4 martie 2021, faptul că va avea loc o anchetă cu privire la evenimentele care s-au petrecut la Secţia 16 din Bucureşti. Oficialul a menţionat că în anul 2020 s-a deschis un dosar în care au fost reţinuţi opt oameni ai legii. De asemenea, ministrul de Interne spune că nu este normal un astfel de comportament a celor care îmbraca uniforma de poliţişti.

„Fapta s-a petrecut în septembrie 2020, au urmat toate procedurile legale, a fost deschis un dosar în rem, iar decizia de ieri, de a-i reţine pe opt din cei nouă suspecţi, având în vedere acuzaţiile care li s-au adus, este din punctul meu de vedere una corectă. Este inadmisibil să ai un astfel de comportament tu, care îmbraci uniforma de poliţist. Sigur că va urma o anchetă, vom vedea exact care sunt probele, dar dacă fie şi unu la sută din ceea ce s-a spus în spaţiul public este adevărat, aceşti indivizi nu fac cinste uniformei de poliţişti”, a declarat Bode la Aeroportul „Henri Coandă”, la un eveniment organizat de Poliţia de Frontieră.

Lucian Bode a mai declarat că Poliția Română se va moderniza.

„Şi nu voi accepta niciodată să se pună semnul egal între derapaje de genul celui de la Secţia 16 şi o instituţie fundamentală a statului român, cum este Poliţia Română”, a adăugat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *