Prima pagină » Local » 150.000 de kilograme de porumb boabe cumpără, printr-o licitație, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu

150.000 de kilograme de porumb boabe cumpără, printr-o licitație, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu

13 sept. 2024, 11:35,
George Cristian în Local

Într-o licitație publicată pe SEAP, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu și-a manifestat intenția de a cumpăra 150.000 de kilograme de porubm boabe. Porumbul va fi folosit pentru hrănirea animalelor din cadrul stațiunii de cercetare.

150.000 de kilograme de porumb boabe cumpără, printr-o licitație, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu

Conform caietului de sarcini publicat pe SEAP de către reprezentanții Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu se dorește achiziționarea unei cantități de 150.000 de kilograme de porumb boabe:

”Produsele achiziționate vor contribui la asigurarea nivelului energetic al rațiilor furajere utilizate în alimentația efectivelor de taurine din cadrul bazei experimentale zootehnice a Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu. ” se arată în caietul de sarcini.

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu a anunțat că achiziționarea unor produse esențiale, în conformitate cu Programul anual al achizițiilor publice, va contribui la atingerea unor obiective cheie pentru anul 2024. Aceste achiziții sunt menite să susțină dezvoltarea activității stațiunii și să îmbunătățească performanțele în sectorul zootehnic.

Obiectivele majore stabilite pentru anul viitor includ:

Maximizarea producției de lapte, o prioritate esențială pentru Stațiunea Dancu, ce vizează creșterea randamentului în producția de lactate, prin rații furajere de înaltă calitate.

Realizarea unui spor mediu zilnic corespunzător la tineretul taurin, asigurând astfel o creștere sănătoasă și rapidă a bovinelor tinere, esențială pentru rentabilitatea fermelor și pentru dezvoltarea efectivelor.

Optimizarea activității de reproducere, cu scopul de a îmbunătăți calitatea genetică a efectivelor, contribuind astfel la obținerea unor rezultate mai bune pe termen lung în cadrul stațiunii.

Care sunt condițiile de calitate pentru porumbul boabe cumpărat de instituție?

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu a anunțat că urmează să achiziționeze o cantitate de 150.000 kg de porumb boabe, esențial pentru hrănirea animalelor din cadrul bazei zootehnice. Conform documentației, porumbul trebuie să îndeplinească cerințe stricte de calitate, în conformitate cu prevederile standardului STAS 5448-72, destinat porumbului pentru hrana animalelor. Aceste specificații asigură un nivel înalt de siguranță și performanță în alimentația efectivelor.

Specificații tehnice și cerințe minime pentru porumbul boabe:

Țara de proveniență: România.
Aspect: Caracteristic porumbului sănătos, cu culoarea variind de la alb-gălbui la galben-portocaliu.
Miros: Specific porumbului sănătos, fără mirosuri străine.
Gust: Dulceag, fără a fi amar sau acru.
Umiditate: Maxim 14%.
Corpuri străine: Maxim 2%.
Boabe defecte: Maxim 1%, fără urme de mucegai sau modificare genetică.
Porumbul trebuie să fie lipsit de infestări cu dăunători ai produselor depozitate. Acesta trebuie să îndeplinească toate cerințele organoleptice și fizice, fiind supus unor standarde stricte privind calitatea pentru a asigura o hrană optimă pentru efectivele de bovine.

Definiția corpurilor străine include:

Elementele care trec prin ciurul nr. 2 R STAS 1078-73.
Corpuri inerte minerale (pietriș, nisip etc.).
Corpuri inerte organice (părți de tulpini, frunze, pleavă, insecte moarte etc.).
Semințe de buruieni și boabe de porumb complet arse sau crude, necorespunzătoare.
Boabele defecte includ:

Boabele afectate, cu embrionul decolorat sau cu urme de mucegai, dar care au un endosperm sănătos.
Boabele încolțite sau afectate de „Silk-cut”.

Livrarea celor 150.000 de kilograme de porumb boabe către Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu va avea loc în funcție de necesități, în termen de 5 zile lucrătoare de la data comenzii, la sediul din Șoseaua Iași-Ungheni nr. 9, județul Iași. Valoarea licitației este de 142.500 de lei + TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 octombrie 2024
15 octombrie 2024