Prima pagină » Local » 150.000 de kilograme de hrană uscată vor fi cumpărate de Salubris Iași printr-o licitație pentru adăpostul de câini

150.000 de kilograme de hrană uscată vor fi cumpărate de Salubris Iași printr-o licitație pentru adăpostul de câini

11 sept. 2024, 14:36,
George Cristian în Local

Salubris Iași va cumpăra 150.000 de kilograme de hrană uscată pentru câinii din adăpostul municipal printr-o licitație publică. Achiziția va include hrană atât pentru câini adulți, cât și pentru pui, aceasta urmând a fi livrată la adresa adăpostului situat pe strada Aurel Vlaicu, nr. 76.

Salubris SA deține un adăpost de câini fără stăpân pe Șos Națională nr. 43, Iași. Sunt câteva mii de câini care stau în acel adăpost, iar municipalitatea inițiază ample campanii pentru adopții. La padocul din Tomești, aproximativ 1.400 de câini sunt îngrijiți zi de zi de angajații de la Salubris SA (2023). Foarte multe animale ajung la adăpost după ce sunt găsite abandonate pe stradă, iar numărul acestora a crescut substanțial în ultima vreme

Avem aproximativ 1.400 de animale aici, cu tot cu cățeii mici. Spațiul este destul de limitat pentru ei, dar încercăm să facem față tuturor solicitărilor cu privire la ridicarea câinilor de pe domeniul public. Mereu vom primi orice cățel ajunge aici, nu îi întoarcem spatele. Sunt diferite solicitări, sunt câini de talie mare, câini agresivi sau femele cu pui, depinde foarte mult de situație. (…) spunea într-un reportaj BZI.RO medicul veterinar Anca Tărăboanță, șefa padocului din Iași.

150.000 de kilograme de hrană uscată vor fi cumpărate de Salubris Iași printr-o licitație pentru adăpostul de câini

În licitația publică anunțată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Salubris Iași și-a anunțat intenția de a cumpăra 150.000 de kilograme de hrană uscată pentru câini adulți și juniori. Potrivit specificațiilor, livrările vor fi făcute în mod eșalonat, în baza comenzilor emise de autoritatea contractantă, în funcție de necesități. De asemenea, nu există obligația ca întreaga cantitate contractată să fie achiziționată.

Furnizorul trebuie să livreze hrana într-un termen de maxim 24 de ore de la emiterea comenzii, iar transportul va fi realizat cu vehicule echipate pentru descărcarea sacilor. Produsele trebuie să aibă o garanție minimă de 12 luni de la livrare.

” La livrare, produsele vor fi însoțite de: factură fiscală, aviz de însoțire a mărfii, certificat de calitate/declarație de conformitate întocmită de producător sau reprezentantul acestuia, certificat de garanție.” se menționează în caietul de sarcini.

Hrana pentru câini va fi livrată între orele 07:00 și 13:00, de luni până vineri, iar întârzierea în livrarea comenzilor poate duce la rezilierea contractului. Licitația are două aspecte. Vor fi comandate 150.000 de kilograme de hrană uscată pentru câinii adulți și 1.500 de kilograme de hrană uscată pentru câini juniori. Recent, Salubris a lansat o licitație pentru implementarea unei noi tehnologii pentru casele individuale din Iași, instituția va monta cipuri pe pubelele de gunoi.

Salubris Iași a demarat procedurile pentru achiziția de hrană uscată destinată câinilor din adăpostul municipal. Cantitatea totală necesară pentru un an este de 151.500 kg, din care 150.000 kg pentru câini adulți și 1.500 kg pentru câini juniori.

Conform caietului de sarcini, hrană uscată pentru câini adulți trebuie să conțină minimum 17% proteine, 6% grăsimi și maximum 10% umiditate. În cazul hranei pentru câinii juniori, proporțiile nutriționale solicitate sunt de minimum 22% proteine și 8% grăsimi, cu un conținut de umiditate de maximum 10%.

Crochetele destinate câinilor adulți trebuie să fie de dimensiuni mari, în timp ce cele pentru câinii juniori vor fi de dimensiuni mici. Toate produsele vor fi ambalate în saci de 10 kg, etichetați în limba română.

Cantitatea de 150.000 de kilograme de hrană uscată pentru câini care va fi cumpărată, printr-o licitație, de Salubris Iași, asigură necesarul de consum pentru următoarele 12 luni. Licitația are o valoare totală de 679.500 + TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`