Prima pagină » Business în România » 15.000 de metri pătraţi noi construiți de WDP pana in 2025 pentru Metro

15.000 de metri pătraţi noi construiți de WDP pana in 2025 pentru Metro

08 aug. 2024, 06:40,
George Cristian în Business în România

Dezvoltatorul belgian de spații logistice, WDP, va construi încă 15.000 de metri pătrați a depozitului Metro din Ștefăneștii de Jos, in județul Ilfov.

Metro este un retailer german multinațional, ce operează magazine cash & carry, pe bază de card membru doar persoanelor juridice. Acesta a deschis un lanț de supermarketuri LaDoiPași avand deja câteva mii de franzice in Romania.

15.000 de metri pătraţi noi construiți de WDP pana in 2025

Dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP își va extinde centrul de depozitare pentru retailerul Metro din Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, adăugând aproximativ 15.000 de metri pătrați.

Noua facilitate va respecta standardele de temperatură controlată necesare pentru refrigerare și congelare. Închirierea acestui spațiu suplimentar va fi reglementată printr-un contract de zece ani.

„Bugetul alocat pentru acest proiect se ridică la circa 20 milioane de euro, iar finalizarea este prevăzută pentru al treilea trimestru al anului 2025,” menționează raportul recent al WDP.

În România, WDP deține 73 de proprietăți din totalul de 305, alături de cele din Olanda (113), Belgia (104), Franța (8), Luxemburg (5) și Germania (2). Valoarea totală a activelor din România este estimată la 1,32 miliarde de euro. În prima jumătate a anului 2024, WDP a înregistrat venituri de 42,2 milioane de euro din chirii pe piața românească, în comparație cu 35 milioane de euro în perioada similară a anului anterior.

WDP administrează în România o suprafață totală de aproximativ 1,2 milioane de metri pătrați, ceea ce îi asigură poziția a doua în clasamentul celor mai mari deținători de spații industriale și logistice, după CTP. În primele șase luni ale anului 2022, proprietățile din România au generat pentru WDP venituri din chirii aproape de 30 milioane de euro.

WDP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spaţii logistice prezenţi în România

Dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP a realizat construcția unui centru logistic de 6.200 de metri pătrați în comuna Almăj, județul Dolj, cu o investiție de 4,5 milioane de euro. Această clădire servește ca centru de distribuție pentru Erkut, un furnizor pentru Ford, care își are fabrica în Craiova.

Un alt proiect al WDP în România include dezvoltarea unui depozit nou în Timișoara, cu o suprafață de 33.000 de metri pătrați, destinat atât depozitării, cât și producției pentru o companie de tehnologie. Valoarea investiției în acest proiect se ridică la 32 de milioane de euro.

Până la sfârșitul anului 2021, WDP a completat investiții de 69 de milioane de euro, echivalentul a 128.553 metri pătrați de construcții în Ștefăneștii de Jos, Cluj, Craiova și Paulești. Printre beneficiarii acestor investiții se numără Decathlon, LPP, Eobuwie, Profi, Rosi și Metro – pentru extensie. Portofoliul WDP în România are o valoare de 854 de milioane de euro, reprezentând 16% din totalul proprietăților grupului, fiind depășit doar de Olanda și Belgia. De asemenea, compania dispune de terenuri cu o valoare de aproximativ 82 de milioane de euro și are proiecte de dezvoltare în valoare de 64,5 milioane de euro pe piața locală. Așadar, WDP construiește încă 15.000 de metri pătrați pentru Metro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *