Prima pagină » Local » 139 de tone de legume pentru Institutul de Psihiatrie Socola! Licitația are o valoare totală de peste 670.000 de lei

139 de tone de legume pentru Institutul de Psihiatrie Socola! Licitația are o valoare totală de peste 670.000 de lei

04 sept. 2024, 09:47,
George Cristian în Local

Institutul de Psihiatrie Socola va comanda, printr-un acord-cadru, peste 139 de tone de legume într-o licitație care are o valoare totală de peste 670.000 de lei. Vorbim despre cumpărarea de legume precum cartofi, morcovi, ceapă uscată sau usturoi.

Spitalul de Psihiatrie Grajduri a lansat o licitație, în iunie, pentru achiziționarea a trei loturi de pâine în valoare totală de peste jumătate de milioane de lei. În Spitalul de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri Iași sunt aproximativ 400 de pacienți internați. Vorbim despre persoane cu probleme psihice grave.

139 de tone de legume pentru Institutul de Psihiatrie Socola! Licitația are o valoare totală de peste 670.000 de lei

Licitația a fost urcată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și prevede achiziția a peste 139 de tone de legume pentru Institutul de Psihiatrie Socola. Licitația este un acord-cadru și are câteva criterii minime de eligibilitate. Toată marfa trebuie să fie produsă în 2024-2025 și este împărțită pe o perioadă de o lună, 3 sau 12 luni. Detaliile licitației includ:

Cartofi: 60.000 kg, împărțiți în contracte subsecvente trimestriale și lunare. Cartofii trebuie să fie de calitate superioară, fără urme de pământ sau defecte, și să aibă un calibru minim de 70 mm.  ( în valoare de 300.000 de lei + TVA)
Ceapă uscată: 27.600 kg. Se solicită bulbi întregi, curați și fără urme de mucegai sau boli. ( în valoare de 138.000 de lei + TVA)
Morcovi: 18.000 kg. Morcovii trebuie să fie netezi, fără fisuri și să prezinte un aspect proaspăt. ( în valoare de 90.000 de lei + TVA)
Varză: 28.800 kg. Capatanele de varză trebuie să fie tari, cu frunze intacte și fără deteriorări. ( în valoare de 144.000 de lei + TVA)
Usturoi: 300 kg. Bulbii de usturoi trebuie să fie sănătoși și fără urme de mucegai. ( în valoare de 4.500 de lei + TVA)

Nu este singura licitație făcut în ultima perioadă de Institutul de Psihiatrie Socola. Unitatea medicală a achiziționat de la firma Fimax Tradind o mașină de tocat carne, un robot de bucătărie, precum și un set de discuri pentru tocat legume. Pentru toate acestea unitatea medicală a plătit 4.907 lei

Transportul legumelor pentru Institutul de Psihiatrie Socola: Cerințe stricte pentru furnizori

Toate legumele vor fi livrate în ambalaje specifice, cum ar fi saci de plasă sau lăzi. Această achiziție este esențială pentru asigurarea unui regim alimentar adecvat pacienților internați în cadrul institutului pe parcursul unui an.

Institutul de Psihiatrie Socola din Iași impune condiții stricte privind transportul legumelor achiziționate în cadrul licitației recente de peste 670.000 de lei. Conform documentației, ofertanții trebuie să asigure transportul produselor în conformitate cu legislația în vigoare, utilizând mijloace de transport autorizate sanitar-veterinar. Detalii privind cerințele de transport:

Transportul produselor va fi responsabilitatea furnizorului, care trebuie să expedieze marfa folosind vehicule izoterme sau cu temperatură controlată, astfel încât să se mențină nealterate caracteristicile nutritive, organoleptice, fizico-chimice și microbiologice ale legumelor.

Livrarea se va face pe baza comenzilor emise de institut, în funcție de necesitățile de consum, iar prima livrare săptămânală va fi obligatoriu efectuată în ziua de luni.

La cererea autorității contractante, furnizorul trebuie să fie pregătit să transporte legumele și către secțiile exterioare ale institutului, situate la Șipote (52 km de Iași) și Bârnova (21 km de Iași). Așadar, Institutul de Psihiatrie Socola cumpără peste 139 de tone de legume într-o licitație publică de 676.500 lei + TVA.

** Acordul-cadru este potrivit să se atribuie în situația în care autoritatea contractantă nu deține informații certe cu privire la cantitatea totală ce urmează să fie achiziționata, condiţia esențiala fiind că necesitatea să se formeze ad-hoc, neputând fi anticipat cu precizie momentul apariţiei nevoii și anvergura acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *