Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 12 motive pentru a consuma mai des fructe kaki
12 motive pentru a consuma mai des fructe kaki

12 motive pentru a consuma mai des fructe kaki

23 dec. 2015, 10:06,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:62551;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Este cunoscut sub numele kaki, sharon sau curmala japoneza si contine o cantitate impresionanta de antioxidanti care intaresc imunitatea si impiedica imbatranirea prematura, previn cancerul si alte boli grave.

De asemenea, fructul kaki contine catechine, substante cu proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antihemoragice puternice. Iata cateva motive pentru a manca fructe kaki mai des:

Combat raceala si gripa
Curmalele japoneze lupta cu acestea datorita concentratiei inalte de vitamina C. Ea intareste puterile organismului, combate simptomele gripei si racelii. in perioada de risc ridicat de contaminare cu boli respiratorii ar fi bine sa includeti in meniul dvs. nu doar mierea de albine si dulceata de zmeura, dar si kaki.

Trateaza constipatia
Fibrele naturale si cantitatea mare de apa din componenta kaki dau efectul de laxativ usor al produsului.

Fructul kaki regleaza metabolismul, trateaza aciditatea gastrica, diabetul, constipatia si previne ateroscleroza

Proprietati diuretice
Acestea se datoreaza prezentei calciului si a potasiului. Consumul zilnic de kaki este un mijloc mai eficient si mai sigur decat multe medicamente de acest fel, intrucat nu duc la eliminarea potasiului din organism (un efect secundar raspandit al preparatelor diuretice).

Reduc tensiunea arteriala
Daca aveti hipertensiune, consumati mai des curmale japoneze. Ele nu numai ca vor contribui la reducerea tensiunii, ci va vor proteja si de bolile inimii legate de hipertensiune. Iata o reteta perfecta, verificata in timp. Decojiti fructele si maruntiti-le cu ajutorul blender-ului. Amestecati siropul obtinut cu un pahar de lapte. Consumati aceasta bautura de 3 ori pe zi, 3 zile in saptamana.

Detoxifica organismul
Pe langa celelalte efecte pozitive amintite, antioxidantii au si proprietatea de a neutraliza toxinele si de a restabili celulele atacate de radicalii liberi.

O sursa sanatoasa de energie
In kaki se contin multe zaharide, care sunt insusite repede de organism si se transforma in energie. Iata motivul pentru care aceste fructe se potrivesc perfect copiilor ce se ocupa activ cu sportul, caci exercitiile fizice necesita rezerve considerabile de energie.

Antidepresiv natural
Aceasta proprietate se datoreaza prezentei zaharidelor si a potasiului. Consumati suc de kaki pentru a scapa de tensiune, oboseala sau stres.

Solutie pentru slabire
Cu o atitudine corecta practic orice fruct sau leguma poate contribuie la aceasta lucrare dificla cum este slabirea. Kaki ar putea fi inca nu produs dietetic in meniul dvs. cu denumirea „Mentinerea formei”. Aceste fructe suculente se evidentiaza prin continutul moderat de calorii (70 cal/bucata), precum si prin procentul ridicat de fibre care imbunatatesc digestia.
In afara de aceasta, ele ajuta organismul sa absoarba mai multe substante folositoare chiar si din mancarurile saracacioase si monotone atunci cand tineti o dieta mai stricta.

Previn aparitia ridurilor si confera pielii stralucire
Componentele astringente naturale intra in componenta multor produse cosmetice destinate curatarii si micsorarii porilor. Mastile pe baza de kaki facute acasa intaresc conturul fetei, netezesc ridurile mici si au efect de lifting. Cea mai banala, dar si cea mai eficienta reteta o constituie amestecul miezului copt de curmal japonez cu galbenus de ou si cu o picatura de otet de casa.

Tratarea hemofiliei
Pentru pregatirea remediului naturist de tratare a hemofiliei veti avea nevoie de 30 g de kaki uscat si 30 g de radacina de lotus. Faramitati aceste produse, turnati 2 pahare de apa si lasati amestecul pentru 15 minute. Apoi adaugati 10 ml de miere de albine si amestecati. Consumati o asemenea portie o data pe zi timp de 15 zile, dupa care faceti o pauza. Mai tarziu puteti reincepe procedura pana veti observa efecte vizibile.

Opreste sughitul
Iata reteta: spalati si inmuiati pentru 10 minute in apa clocotita 5 tulpini de kaki, 5 bucatele de ghimbir proaspat si 6 g de cuisoare. Bautura trebuie consumata calda.

Tratarea alergiei
Iata inca o calitate importanta a curmalelor japoneze. Spalati, curatati si maruntiti 500 g din aceste fructe, dar sa fie putin necoapte. Turnati peste ele 1,5 l de apa, amestecati si lasati la soare pentru 7 zile. Filtrati lichidul, iar resturile de fructe le puteti arunca. Lasati apa la soare pentru inca 3 zile. Ungeti cu acest lichid zonele alergice ale corpului pana la de 4 ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`