Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 11 sfaturi pentru a evita o criza de ficat
11 sfaturi pentru a evita o criza de ficat

11 sfaturi pentru a evita o criza de ficat

22 dec. 2020, 22:20,
în Sanatate

Excesele de Sarbatori sunt plătite adesea în momentul digestiei. Iata cateva soluții, astfel încât mesele festive să nu se încheie cu o criza de ficat. Iata 11 sfaturi pentru a evita o criza de ficat!

Plantele pot ajuta

Aceste plante se numesc coleretice deoarece promovează secreția biliară și colagogii atunci când facilitează evacuarea acesteia în intestin. Unele acționează la ambele niveluri în același timp.

Ciulinul de lapte stimulează ficatul

Fructele sale uscate sunt folosite ca infuzie sau decoct. Se adaugă 3 g de fructe zdrobite în 20 cl de apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară și se beau 3 căni pe zi, înainte de mese.

Ridichea neagră stimulează vezica biliară

Puteți bea o lingură de suc făcută la centrifugă, de 2 până la 5 ori pe zi, sau o puteți găsi sub formă de fiole în farmacii. În câteva zile, dai viață unui ficat obosit!

Anghinarea crește secreția biliară

Anghinarea crește secreția de bilă. De asemenea, stimulează eliminarea renală. Puneți 40 g de frunze într-un litru de apă. Fierbeți timp de 7 minute, strecurați și beți 2 căni pe zi.

Feniculul ameliorează spasmele

Feniculul acționează și asupra stomacului. Infuzați 2 g de frunze uscate în 15 cl de apă clocotită și beți 2 sau 3 căni pe zi.

Sfaturi pentru a evita o criza de ficat: lămâia „desfundă” ficatul

Lămâia desfundă ficatul. Compușii săi sunt suverani in ceea ce priveste ajutorarea ficatului. Tăiați bucăți 2 sau 3 lămâi, de preferință netratate, cu tot cu coaja. Se fierb 10 minute în apă. Adăugați 1 lingură de miere și beți un pahar din acest preparat călduț, de 3 ori pe zi.

Bananele ajută la eliminarea efectelor alcoolului

Alcoolul fiind un diuretic, provoacă pierderea excesivă de potasiu în urină, provocând un deficit care agravează mahmureala. Consumând 1 sau 2 banane în timpul zilei, vă creșteți nivelul de potasiu din sânge și promovați dispariția urmelor de alcool din corp.

Uleiurile esențiale ajută la digestie

Aromatizați meniurile cu 1 sau 2 picături de ulei esențial de mentă sau busuioc exotic (antispastice). Doar adăugați-le la 1 lingură de ulei de măsline și folosiți-le pentru a face o vinaigretă. Alte remedii: ulei esențial de ghimbir (antinausea și stimulent digestiv) pe pește, ulei esențial de chimen peste legume și ulei esențial de anason verde peste carne sau legume (aceste două uleiuri esențiale luptă împotriva spasmelor digestive).

Sfaturi pentru a evita o criza de ficat: uleiurile esențiale detoxifică și corpul

În modul de utilizare mai tradițional, pentru a detoxifica rapid sistemul digestiv după orice abuz gastronomic, se toarnă intr-o lingurita de zahăr o picătură de ulei esential de mentă și o picătură deulei esential de lămâie. A se repeta de 2 sau 3 ori pe parcursul a 24 de ore. În cazul unei mahmureli, puneți o picătură de ulei esential de mărar intr-o lingurita de zahăr.

Mănâncă o bucată de fruct la începutul mesei

Motivul? Aceste alimente trec rapid prin stomac înainte de a fi digerate în intestinul subțire unde își eliberează zaharurile. Cu toate acestea, dacă stomacul este deja plin, tranzitul va fi mai lung și zaharurile vor avea timp să se transforme în alcool, începând o fermentație potențiala sursă de balonare, gaze, arsuri la stomac.

Ne gândim și la osteopatie

Durerea din dreapta sub coaste ne poate aminti că ficatul nostru, și mai mult vezica biliară, se luptă să funcționeze. Nu ezitați să vorbiți cu osteopatul dumneavoastră. Osteopatia asigură o ușurare imediată pentru o perioadă lungă de timp: simțiți literalmente că organele înghițite se golesc și o singură sesiune este suficientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *