Prima pagină » Local » 11 milioane de lei alocați pentru o asfaltare a unui drum comunal din Răducăneni

11 milioane de lei alocați pentru o asfaltare a unui drum comunal din Răducăneni

30 iul. 2024, 09:59,
BZI.ro, în Local

DC 56, drum comunal din Răducăneni va fi asfaltat pentru suma de peste 11 milioane de lei. Se arată într-o licitație publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Sunt mai multe criterii pe care ofertanții trebuie să le respecte.

În trecut, Primăria Răducăneni a organizat o licitație de 1,5 milioane de euro pentru reabilitarea unui liceu. Licitația a fost câștigată de firma Geobest Construct SRL care este deținută de un consilier local de la PSD.

11 milioane de lei alocați pentru asfaltarea unui drum comunal din Răducăneni

Asfaltarea unui drum comunal din comuna Răducăneni va costa peste 11 milioane de lei, se arată în licitația publicată pe SEAP. Este vorba despre drumul comunal DC 56 care face legătura dintre Răducăneni și satul Roșu. Înainte de începerea lucrărilor de terasamente se execută următoarele lucrări pregătitoare în limita zonei expropriate:

  • defrișări;
  • curățirea terenului de resturi vegetale și buruieni;
  • decaparea și depozitarea pământului vegetal;
  • asanarea zonei drumului prin îndepărtarea apelor de suprafață și adâncime;
  • demolarea construcțiilor existente.

” Antreprenorul trebuie să execute în mod obligatoriu tăierea arborilor, pomilor și arbuștilor, să scoată rădăcinile și buturugile, inclusiv transportul materialului lemnos rezultat, în caz că este necesar, în conformitate cu legislația în vigoare. Scoaterea buturugilor și rădăcinilor se face obligatoriu la rambleuri cu înălțime mai mică de 2 m precum și la debleuri. Curățirea terenului de frunze, crengi, iarbă și buruieni și alte materiale se face pe întreaga suprafață a amprizei. Decaparea pământului vegetal se face pe întreaga suprafață a amprizei drumului și a gropilor de împrumut. ” se arată în caietul de sarcini.

Pentru acoperirea suprafețelor ce urmează a fi însămânțate sau plantate se folosește pământ vegetal rezultat de la curățirea terenului și cel adus de pe alte suprafețe locale de teren, cu pământ vegetal corespunzător.

Asfaltarea drumului comunal din Răducăneni este împărțită în patru tronsoane

Pentru proiectul de investiție „Modernizare prin asfaltare drum comunal DC 56, situat în comuna Răducăneni, județul Iași”, se vor achiziționa lucrări de execuție pe o lungime totală de 5,5 km, împărțită în patru tronsoane distincte.

Tronsonul nr. 1, de la km 0+000 la km 1+915, va fi modernizat în 2025 și va include următoarea structură rutieră: un strat de uzură de 4 cm din BAPC 16/MAS16, un strat de legătură de 6 cm din BADP 22,4, un strat de bază de 16 cm din agregate naturale stabilizate cu liant hidraulic rutier, un strat de fundație de 18 cm din balast și un strat de formă de 20 cm din pământ stabilizat cu liant hidraulic. Intersecția cu DN 28, pe primii 25 metri (km 0+000 – km 0+025), va avea o structură rutieră adaptată, incluzând un strat de bază din anrobat bituminos ABPC 22,4 și un material geocompozit pentru ranforsare și antifisură. Sistemul de colectare a apelor pluviale va include rigole și șanțuri betonate, iar acostamentele vor fi realizate din balast sau beton cu o lățime de 0,50 m. Se vor monta trei tronsoane de parapet direcțional cu nivel de protecție N2 și se vor aplica marcaje și indicatoare rutiere.

Tronsonul nr. 2, de la km 1+915 la km 3+332, planificat pentru 2024, va avea o structură rutieră similară cu primul tronson. De asemenea, sistemul de colectare a apelor pluviale va fi echipat cu rigole și șanțuri betonate, iar acostamentele vor avea aceeași lățime de 0,50 m. Se vor instala două tronsoane de parapet direcțional N2 și se vor implementa marcaje și indicatoare rutiere.

Tronsonul nr. 3, de la km 3+332 la km 4+205, programat pentru 2026, va menține aceeași structură rutieră și sistem de colectare a apelor pluviale ca și celelalte tronsoane. Acostamentele vor fi realizate din balast sau beton, cu o lățime de 0,50 m.

Tronsonul nr. 4, de la km 4+205 la km 5+500, va fi modernizat în 2027 și va urma aceleași specificații tehnice în ceea ce privește structura rutieră și sistemul de colectare a apelor pluviale. Așadar, asfaltarea totală a drumului comunal DC56 din Răducăneni, investiție de 11.906.284,90 de lei va fi terminată abia în 2027.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *