Prima pagină » International » 1000 de persoane vor fi concediate de General Motors

1000 de persoane vor fi concediate de General Motors

20 aug. 2024, 13:09,
George Cristian în International

Vor fi peste 1000 de persoane concediate de General Motors. Angajații sunt în principal din divizia software și servicii. Decizia va avea impact global.

Nu este singura companie globală care a concediat în masă. Cel mai recent caz a fost al companiei Intel care a decis să concedieze peste 15.000 de angajați la nivel mondial. Decizia luată de gigantul american a dus la o brăbușire pe piața bursieră, acțiunile scăzând cu 20% . Intel a anunțat planuri semnificative de reducere a numărului de angajați și a cheltuielilor de capital, în încercarea de a-și restabili stabilitatea financiară după un nou eșec în strategia sa de redresare. Printre măsurile de economisire, compania va reduce cu 15% forța de muncă, echivalentul a aproximativ 15.000 de locuri de muncă, majoritatea urmând să fie eliminate în acest an.

1000 de persoane vor fi concediate de General Motors

General Motors va reduce numărul de angajați din divizia sa de software și servicii cu peste 1.000 de persoane la nivel global, în cadrul unui proces de eficientizare a operațiunilor, conform CNBC. Printre aceste disponibilizări se numără și aproximativ 600 de locuri de muncă de la centrul tehnologic al GM din apropierea Detroitului. Această decizie vine la mai puțin de șase luni după ce conducerea diviziei, inclusiv fostul director Apple Mike Abbott, a părăsit compania în martie din motive de sănătate, notează news.ro.

Un purtător de cuvânt al General Motors a explicat într-o declarație trimisă prin e-mail că, în cadrul procesului de construire a viitorului companiei, este necesar să simplifice structura organizațională pentru a spori eficiența și excelența. Aceștia subliniază importanța luării unor decizii curajoase și prioritizarea investițiilor cu cel mai mare impact. Din această perspectivă, GM va reduce anumite echipe din divizia Software și Servicii. Totodată, compania își exprimă recunoștința față de angajații care au contribuit la stabilirea unei baze solide, care va permite GM să continue să fie un lider în industrie.

GM nu a oferit detalii complete despre numărul total de disponibilizări, dar o sursă familiarizată cu situația, care a preferat să rămână anonimă din cauza confidențialității informațiilor, a confirmat că peste 1.000 de angajați vor fi afectați de aceste disponibilizări, dintre care 600 se află în Warren, Michigan.

25.000 de joburi din industria auto din România au dispărut

Creșterea salariului minim, cererea în creștere pentru muncitori calificați, electrificarea industriei auto și criza componentelor din ultimii ani au determinat o reorganizare semnificativă a forței de muncă în sectorul auto local. Deși sectorul auto încă numără peste 230.000 de angajați, locurile de muncă au fost supuse unor transformări considerabile. Conform datelor centralizate de ZF și Bridge to Information, cele mai mari 20 de companii cu reduceri de personal între 2018 și 2023 au redus numărul angajaților cu mai mult de 25.000.

Printre companiile cu cele mai mari reduceri de personal se află Yazaki, SEWS și Draexlmaier, toți producători de cablaje, precum și Leoni, care a anunțat deja două campanii de disponibilizare pentru 2024. Aceste companii au venit în România după 1990 datorită necesității de forță de muncă mai ieftină, specifică producției de cablaje. În contextul în care China începe să-și impună autoturismele pe piața din Europa și din lume, faptul că General Motors concediază peste 1.000 de persoane este o lovitură de proporții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`