Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » S-au identificat mai mult de 100 de substanțe toxice în fumul de canabis
S-au identificat mai mult de 100 de substanțe toxice în fumul de canabis

S-au identificat mai mult de 100 de substanțe toxice în fumul de canabis

25 iul. 2020, 09:59,
în Sanatate

100 de substanțe toxice în fumul de canabis. Cercetătorii Universității din Alberta au caracterizat particulele din fumul de canabis potențial periculoase.

Printre miliardele de particule găsite într-un singur puf de fum de cannabis, echipa lui Nishida a observat 2.575 de compuși chimici și a fost în măsură să identifice 536. Dintre aceștia, 110 sunt cunoscuți ca fiind toxici, fie că sunt cancerigeni, mutageni sau teratogeni, care sunt substanțe chimice care poate interfera cu dezvoltarea embrionului sau a fătului.

Și în timp ce au găsit mai multe substanțe chimice toxice în tutun (173), echipa lui Robert Nishida, unul dintre autorii noului studiu, a descoperit că particulele din fumul de canabis erau cu aproximativ 29% mai mari. În total, cercetătorii au găsit de 3,4 ori mai multă masă din totalul de particule într-o tigara tipică de cannabis decât într-o țigară.

„Și cu unele avertismente, masa respectivă este ceea ce considerați gudronul”, a spus Nishida. Gudronul este un termen folosit pentru a descrie substanța maronie lipicioasă formată din particule chimice toxice rămase în urma arderii tutunului, potrivit MedicalXpress.

100 de substanțe toxice în fumul de canabis

Nishida și echipa sa, a cărei expertiză constă în dezvoltarea instrumentelor pentru măsurarea particulelor de aerosoli, au folosit o „mașină de fumat”, care acționează ca un plămân pentru a atrage volumul dorit de fum din probe atât de tutun standard cât și de țigară de canabis.

El a spus că țigările de tutun au fost alese drept reper, deoarece au fost studiate de zeci de ani. Fumul intră într-o pungă mare, unde instrumentul de aerosoli al laboratorului măsoară proprietățile particulelor, care au fost catalogate și în funcție de caracteristicile fizice ale acestora, cum ar fi dimensiunea și concentrația, precum și unele proprietăți chimice.

Nishida a explicat că mărimea particulelor determină unde se depun în plămâni și substanțele chimice din care sunt compuse. „Fie că este în gât, fie in căile respiratorii superioare sau dacă este transportat până la alveole, asta depinde de mărimea particulelor și de celelalte caracteristici fizice ale acestora”, a explicat el.

Nishida a sugerat ca o înțelegere completă a fumului de tutun și efectelor sale asupra sănătății probabil nu sunt complete, dar publicul a fost avertizat despre pericolele lor.

Studiul, „Caracterizarea cuprinzătoare a consumului de marijuana și fum de tutun”, a fost publicat în Scientific Reports.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *