Prima pagină » Sanatate » 100 de rețete pentru noi diabeticii. Feluri de mâncare pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta

100 de rețete pentru noi diabeticii. Feluri de mâncare pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta

14 sept. 2023, 10:17,
BZI.ro, în Culinar

Există o listă de 100 de rețete pentru noi diabeticii pe care fiecare persoană care suferă de această afecțiune ar trebui să o cunoască. În cazul în care suferiți de diabet sau aveți un prieten sau un membru al familiei care a fost recent diagnosticat cu diabet, este important să urmați o dietă sănătoasă și echilibrată.

O rețetă pe care neapărat trebuie să o notați este metoda de pregătire a omletei cu spanac și brânză feta. Pentru a găti acest fel de mâncare pentru diabetici trebuie să amestecați ouăle cu spanac și brânză feta și gătiți-le într-o tigaie antiaderentă. Un alt fel de mâncare pentru micul dejun este iaurtul cu fulgi de ovăz și fructe de pădure proaspete. Astfel, este bine să adăugați câteva fructe de pădure și o lingură de fulgi de ovăz într-un bol cu iaurt grecesc degresat. De asemenea, pentru micul dejun se recomandă și smoothie cu fructe și legume. Pentru a pregăti acest smoothie aveți nevoie să amestecați un măr, o banană, spanac și puțină apă într-un blender pentru un smoothie sănătos.

100 de rețete pentru noi diabeticii. Idei pentru prânz și cină

Printre cele mai populare rețete pentru diabetici se numără salată de ton cu legume. Pentru a pregăti acest fel de mâncare este bine să amestecați ton conservat cu legume proaspete precum roșii, castraveți și ardei grași.

De asemenea, aveți nevoie de pui la grătar cu broccoli și quinoa. Grătiți pieptul de pui și serviți-l cu broccoli aburit și quinoa. Un alt fel de mâncare potrivit pentru diabetici este supă de linte. Preparați o supă delicioasă de linte cu legume și condimente.

Însă pentru cină este recomandat de către medici consumul de somon la cuptor cu sparanghel. Astfel, coaceți somonul în cuptor și serviți-l cu sparanghel gătit la abur. Foarte recomandat de toată lumea este tofu stir-fry cu legume. Este bine să tăiați tofu în cuburi și prăjiți-l cu legume și sos de soia fără zahăr.

Cartofi dulci umpluți cu fasole neagră se numără printre cele 100 de rețete pentru diabetici. Pentru a găti acest fel de mâncare este bine să coaceți cartofii dulci și umpleți-i cu o amestecătură de fasole neagră, legume și iaurt grecesc.

Gustări și rețete sănătoase pentru a pregăti un deliciu culinar sănătos

Printre rețetele de gustări pentru diabetici se numără și felul de mâncare pregătit din morcovi cu hummus. Pentru a pregăti acest deliciu culinar sănătos trebuie doar să tăiați morcovi în bastonașe și serviți-i cu hummus.

Trebuie să știți că foarte recomandată de medici o mică porție de nuci, migdale sau semințe poate fi o gustare sănătoasă pentru diabetici. Ouăle fierte sunt o gustare hrănitoare și ușor de pregătit. Aceste rețete sunt doar câteva idei pentru a începe.

Înainte de ați face lista cu cele 100 de rețete pentru noi diabeticii este important să consultați un nutriționist sau un medic pentru a vă crea un plan alimentar personalizat, în funcție de nevoile dvs. individuale și de tipul de afecțiune pe care îl aveți. De asemenea, monitorizați în mod regulat nivelul de zahăr din sânge și ajustați dieta în funcție de aceste rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
27 iulie 2024
27 iulie 2024