Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 10 utilizări puțin cunoscute ale uleiului esențial de arbore de ceai
10 utilizări puțin cunoscute ale uleiului esențial de arbore de ceai

10 utilizări puțin cunoscute ale uleiului esențial de arbore de ceai

17 mart. 2021, 15:08,
BZI.ro, în Sanatate

Uleiul esențial de arbore de ceai este un clasic al trusei de prim ajutor. Știm cât de grozav este acest ulei pentru a usca un cos și a-l vedea dispărând în doi pași. Cu toate acestea, acest produs are multe virtuți, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru multe alte lucruri diferite. Pentru a vă familiariza cu toate aceste utilizări surprinzătoare, iată un rezumat cu 10 sfaturi simple!

10 utilizări puțin cunoscute ale uleiului esențial de arbore de ceai

Ulei esențial de arbore de ceai pentru cosuri

Acesta este poate cel mai cunoscut truc dintre toate! Prin urmare, este imposibil să nu menționăm acest lucru. Dacă aveți coșuri, aplicați o picătură de ulei esențial pur de arbore de ceai de până la 3 sau 4 ori pe zi. În cazul pielii foarte sensibile, nu utilizați acest ulei pur. Puteți să-l diluați cu un ulei vegetal la alegere. Uleiul de alune și uleiul de jojoba sunt minunate pentru pielea predispusă la acnee.

Pentru a calma un abces sau o gingivită

Iată ceva pentru a vă ușura durerea în timp ce așteptați întâlnirea cu medicul dentist! Dacă aveți un abces, aplicați o picătură pură de ulei de arbore de ceai pe zona dureroasă după ce vă spălați pe dinți. În caz de gingivită sau durere de dinți, puteți apela și la proprietățile sale antiinflamatoare și antibacteriene adăugând o picătură în pasta de dinți. Faceți acest lucru cel mult o dată pe zi pentru a dezinfecta corect bacteriile dăunătoare din gură.

Tratați herpesul cu ulei esențial de arbore de ceai

La prima furnicătură suspectă, aplicați o picătură de ulei esențial pur pe herpesul în cauză folosind un tampon de bumbac. Repetați de mai multe ori pe zi pentru a limita mâncărimea și a vindeca rapid herpesul oral.

Tratarea infecțiilor respiratorii

De îndată ce o infecție respiratorie vă atacă căile respiratorii, luați în considerare administrarea de inhalări. Puneți 4-5 picături de esență de arbore de ceai într-un castron cu apa foarte fierbinte. Apoi tineți capul să se sprijine peste acest castron, acoperindu-l cu un prosop, astfel încât să nu se piardă abur. Respirați lung și adânc timp de 10 minute.

Ulei esențial de arbore de ceai pentru dureri în gât

Se toarnă o picătură din acest ulei într-o lingură de miere. Acest amestec anti-durere în gât trebuie administrat de 3 ori pe zi.

În caz de infecție vaginală cu drojdie

Diluați o picătură de arbore de ceai într-o linguriță de ulei de cocos înainte de aplicare. Puteți folosi acest preparat ca o cremă sau îl puteți întinde pe un tampon de 2-3 ori pe zi. Uleiul de cocos este antibacterian și antifungic, iar uleiul de arbore de ceai este un agent antifungic excelent.

Arbore de ceai pentru nas înfundat

Vrei un remediu natural ușor de luat peste tot pentru nas înfundat? Este simplu: puneți câteva picături din acest ulei esențial pe o carpa și inspirați profund. Este la fel de eficient ca uleiul esențial de eucalipt sau uleiul esențial de mentă pentru a curăța nasul!

Lupta cu matreata

Uleiul esențial de arbore de ceai este foarte eficient împotriva mătreții. Doar adăugați o picătură în șampon pentru a vă bucura de efectele sale liniștitoare asupra scalpului! De asemenea, poate ajuta la combaterea păduchilor atunci când este utilizat în șampon sau balsam.

Pentru rani

Dacă aveți o rană, o puteți dezinfecta cu o picătură de ulei esențial de arbore de ceai. Efectele sale antiseptice fac minuni!

Ideal împotriva verucilor sau ciupercii unghiilor

Multe uleiuri esențiale ajută la combaterea negilor, iar uleiul de arbore de ceai este unul dintre ele! Pentru utilizare, pune o picătură în centrul verucii. Repetați dimineața și seara până când veruca dispare complet. Și împotriva ciupercii unghiilor, luptați cu drojdia aplicând 2 până la 3 picături de ulei pe unghie, de două ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *