Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 10 sfaturi pentru curățarea casei cu bicarbonat de sodiu
10 sfaturi pentru curățarea casei cu bicarbonat de sodiu

10 sfaturi pentru curățarea casei cu bicarbonat de sodiu

11 mart. 2021, 10:56,
în Sanatate

Bicarbonatul de sodiu este un produs natural excelent pentru curățarea frigiderului, îndepărtarea petelor de pe haine etc. Poate curata o mulțime de suprafețe și npoate e scăpa de petele de grăsime. Un amestec de sare și cretă sau natron (un mineral produs prin evaporarea lacurilor bogate în săruri), este inodor și complet biodegradabil.

10 sfaturi pentru curățarea casei cu bicarbonat de sodiu

O baie impecabilă

Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient împotriva mucegaiului care poate apărea la duș. Tot ce trebuie să faceți este să turnați bicarbonat de sodiu într-un recipient dotat cu spray, să completați cu apă fierbinte (1 linguriță de pulbere pe litru de apă) și să pulverizați pe murdărie. Lasă să acționeze și frecati cu un burete.

Pentru o cadă și o chiuvetă strălucitoare, faceți o pastă de bicarbonat și apă, frecați bine și clătiți.

Robinetele tale vor străluci ca în prima zi. Nu te gândești întotdeauna la asta, dar mașina de spălat tinde să capete un miros urat. Pentru a depăși această problemă, puteți rula o mașină goală (program lung pe minimum 60°C) punând o cană mare de bicarbonat de sodiu cu 250 ml de oțet alb.

Curățarea periilor

Fie că sunt perii de păr, periuțe de dinți și chiar perii de machiaj, puteți folosi acest truc pentru a le oferi un aspect curat. Doar umpleți chiuveta sau ligheanul cu apă, adăugați 8 linguri de bicarbonat de sodiu și lăsați-l să se înmoaie timp de 3 sau 4 ore. Clătește bine și gata!

Conductele

Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta sa scapi de mirosurile proaste, dar îți poate salva și viața în privinta țevilor blocate. Dacă nu doriți să utilizați sifon caustic, care este greu compatibilă cu un tratament ecologic, puteți folosi următoarea rețetă.

Curățarea conductelor cu bicarbonat

Se amestecă 200 g bicarbonat de sodiu, 200 g sare și 200 ml oțet alb. Turnați totul în țeava blocată. Dacă vedeți că apare o spumă albă, este normal, este reacția chimică dintre toate elementele prezente. Lăsați să acționeze 45 de minute, apoi terminați turnând un litru de apă foarte fierbinte.

Dacă este doar o chestiune de a scăpa de acumulările de miros neplăcut, presărați bicarbonat de sodiu în scurgere și lăsați-l sa actioneze peste noapte. Dimineața, clătiți și, logic, mirosurile rele vor dispărea.

Bucătăria

În bucătărie, în special în zona de gătit, bicarbonatul de sodiu te va ajuta, mai ales pentru cuptor, dar și pentru fundul ars al vaselor tale. Desigur, curățarea cuptorului este o activitate neplăcută atunci când trebuie să speli mult timp fără a obține un rezultat convingător pe interiorul ușii îngălbenite sau pe pereții pe care nu-i poți curăța corect.

Pentru a depăși această problemă, puteți stropi interiorul cuptorului cu bicarbonat de sodiu și pulveriza apă pe el. Pentru locuri dificile, cum ar fi pereții verticali sau grătarul cuptorului, faceți o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă. Răspândiți-o bine oriunde este nevoie. În toate cazurile, lăsați să acționeze câteva ore. Cel mai bun pariu este să aștepți o noapte întreagă, apoi să folosești un burete pentru a curăța murdăria.

O oală uitată pe aragaz și iata tragedia! Pentru cratițele arse, trucul este să turnați niște bicarbonat de sodiu și puțină apă. Se încălzește apa până fierbe, apoi se lasă să se răcească. Depunerile înnegrite se vor desprinde cu ușurință, doar terminați curățarea prin folosirea buretelui.

Grătarul pentru grătar

Uitați de lichidul de spălat pentru a scăpa de grăsimea arsă de pe grătar pentru că este posibil să vă luptați mult timp înainte de a obține un rezultat convingător. Pentru a fi simplu, faceți o pastă de bicarbonat de sodiu și apă și puneți-o pe burete. Frecați gretarul și veți descoperi că depozitele se desprind mult mai ușor și că veți cheltui mult mai puțină energie.

Veselă

Este adevărat că este mult mai rar să folosești tacâmuri de argint în zilele noastre, dar se întâmplă ca în ocazii speciale să scoatem gospodina de argint a bunicii.

Pentru a avea vase de argint strălucitoare, principiul este același ca înainte, trebuie să creați o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă. Frecați cu o cârpă sau o perie moale, clătiți bine și uscați cu o cârpă curată. Rezultat impecabil garantat!

Canapeaua

Pentru a curăța o canapea din stofă, o puteți stropi cu bicarbonat de sodiu. Frecați ușor cu o perie mică moale pentru a face pulberea să pătrundă în fibrele țesăturii. Lăsați să acționeze 15-20 de minute, apoi aspirați pentru a îndepărta produsul. Această tehnică funcționează și pentru covoare, scaune auto etc.

Salteaua

Pentru a detașa și igieniza salteaua, puteți utiliza aceeași metodă ca și curatarea unei canapele. De asemenea, are avantajul de a îndepărta mirosurile proaste care pătrund pe țesătură.

Îngrijirea rufelor

Bicarbonatul de sodiu este foarte util pentru relaxarea ușoară a rufelor și păstrarea culorilor. Pentru a face acest lucru, pur și simplu adăugați 2 – 3 linguri de bicarbonat de sodiu în compartimentul pentru detergenți al mașinii de spălat. Cu toate acestea, evitați această tehnică cu materiale delicate, cum ar fi lâna sau mătasea.

Îndepărtați mirosurile rele

Pentru a deodoriza frigiderul sau gunoiul, bicarbonatul de sodiu este deosebit de eficient. Se toarnă în căni mici pe care le aveți în frigider. Când observați o scădere a eficienței, este timpul să aruncați pulberea și să o înlocuiți. Pentru coșul de gunoi, puteți turna bicarbonatul de sodiu direct în fundul recipientului. Trucul funcționează și pentru dezodorizarea oricărei camere din casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024