Prima pagină » Culinar » 10 motive să incluzi avocado în dieta zilnică
10 motive să incluzi avocado în dieta zilnică

10 motive să incluzi avocado în dieta zilnică

16 iul. 2020, 14:45,
în Culinar

Avocado este o bună sursă de vitamine, precum și de minerale, printre care se numără magneziu, sodiu, calciu și fier. Consumul acestui fruct pe termen lung ajută la menținerea sănătății organismului, dar și a frumuseții.

Iată principalele 10 beneficii pe care le aduce consumul de avocado:

1. Avocado ajută la buna funcționare a organismului

În primul rând, avocado are în compoziţie 18 aminoacizi ce participă la formarea proteinelor complexe, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

2. Avocado ajută la normalizarea nivelului de homocisteină

Avocado conţine acid folic (vitamina B9) şi vitamina B6, ce contribuie la normalizarea nivelului de homocisteină, care, într-o cantitate mare, poate avea efecte toxice, crescând riscul bolilor cardiovasculare.

3. Avocado întrece banana, la conținutul de potasiu

Avocado conţine cu 35% mai mult potasiu decât o banană. Acest mineral este extrem de important pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular.

4. Avocado, aliat în lupta cu colesterolul rău

Grăsimile care se găsesc în fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL) şi scad colesterolul rău (LDL), iar trigliceridele se transformă într-un adevărat adjuvant nutriţional pentru pacienţii dislipidemici.

5. Avocado, rol esențial în sănătatea sistemului digestiv

Prin conţinutul bogat în fibre joacă un rol esenţial în sănătatea sistemului digestiv. Fibrele insolubile curăţă colonul, previn constipaţia şi pot participa la prevenţia cancerului corolectal, pe când cele solubile reglează apetitul (prelungind senzaţia de saţietate).

6. Avocado, efecte dorite asupra pielii și părului

Bogat în nutrienţi, poate fi ingredientul cheie din măştile cosmetice, deoarece conferă strălucire pielii şi părului. În plus, este un aliat în lupta cu psoriazisul și alte iritații.

7. Avocado, aliatul sistemului imunitar și sistemului nervos

Avocado conţine glutation, o proteină cu rol esenţial în funcţionarea optimă a sistemului imunitar şi a sistemului nervos.

8. Avocado reglează nivelul glicemic și rezistența la insulină

Persoanelor care suferă de diabet sau se confruntă cu disglicemii le este recomandat acest fruct, deoarece, prin grăsimile sănătoase şi fibrele solubile din conţinut, reglează nivelul glicemic şi rezistenţa la insulină a organismului.

9. Avocado, aliat în prevenția cancerului

De asemenea, are proprietăţi antioxidante puternice şi împiedică declanşarea diverselor tipuri de cancer. Acidul oleic ce se găsește în avocado previne cancerul de sân, inhibă creșterea tumorală în cancerul de prostată și depistează celulele precanceroase și canceroase orale și le elimină.

10. Avocado contribuie la menținerea unei vederi bune

Fructul de avocado conţine un carotenoid numit luteină, substanţă necesară pentru menţinerea unei vederi optime, care protejează împotriva degenerării cauzate de îmbătrânire. În plus, protejează împotriva degenerescenței maculare și a cataractelor.

Avocado, rol în prevenirea pierderii memoriei și aliat în lupta cu boala Alzheimer

Avocado poate fi şi o sursă bogată de vitamina E, substanţa ce neutralizează radicalii liberi ce distrug celulele creierului, aşa că poate participa la prevenirea pierderii memoriei şi accelerarea bolii în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer.

Cum se mănâncă avocado

Avocado poate fi consumat în numeroase modalități. Poți pregăti deserturi delicioase cu avocado, aperitive cu avocado, mic dejun cu avocado, smoothie-uri cu avocado și altele. Iată câteva rețete cu avocado:

Cu cât un avocado este mai copt, cu atât este mai închis la culoare, dar și mai moale ori mai pufos. Totuși, spre deosebire de alte fructe, avocado trebuie consumat cu moderație, pentru că este bogat în calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`