Astăzi, în frigiderele noastre, fructele tropicale au devenit deja obișnuite. Cu toții consumăm clementine, portocale, kiwi, banane, ananas și multe altele. De asemenea, am și învățat să cultivăm multe dintre aceste specii și soiuri care pot rezista la temperaturile scăzute din țara noastră. Mai jos regăsești o listă cu câteva fructe tropicale pline de vitamine, pe care trebuie să le încerci.
Carambola
Acest fruct este numit diferit în diferite locuri, dar cea mai populară denumire este carambola. Îl puteți încerca în vacanțele din Asia de Sud-Est. Carambola este, de asemenea, cultivat în statele Florida și Hawaii. Fructul tropical galben-verde, cu nervuri, este cunoscut în primul rând pentru „figura” sa non-standard. Dacă tăiați o carambola, veți obține o formă de stea cu o expresie strălucitoare, un decor gata făcut pentru o masă festivă. Are gust de amator. Conține atât de mult lichid încât este mai bine să bei decât să mănânci. Fructele sunt bogate în vitamina C, calciu, fier, sodiu. Conținutul caloric este de numai 35 kcal la 100 de grame. Un vis pentru cei care vor să slăbească!
Mangustan
În natură există fructe tropicale care conțin un set aproape complet de vitamine și microelemente, într-o cantitate sau alta de fructe care fac parte din toate celelalte fructe cunoscute de omenire. Printre acestea se numără și mangustan. Dacă mâncați câteva fructe exotice de mangustan pe zi, vă veți satisface pe deplin nevoile de vitamine și minerale. Nu e de mirare că mangustanul este regele fructelor. Acest hibrid, în a cărui creare nu este implicat omul, este un așa-numit poliploid din două tipuri de arbori. Mangustan conține nu numai carbohidrați, proteine, ci și grăsimi. Și cel mai important lucru: conține, de asemenea, 39 din cei 200 de antioxidanți naturali cunoscuți în prezent în medicină. La gust, aceste fructe tropicale seamănă cu căpșunile, strugurii, cireșele și ananasul în același timp.
Clementine
Menționate și mai sus, sunt fructele preferate ale sezonului sărbătorilor de iarnă. Clementinele sunt un fruct foarte sănătos și recomandat tuturor, dar mai ales adulților în vârstă. Motivul este cantitatea mare de vitamine A și C, micronutrienți perfecți pentru a vă îngriji vederea, deoarece ajută la prevenirea degenerescenței maculare, care declanșează pierderea vederii la bătrânețe. Antioxidanții prezenți în clementine au capacitatea de a reduce daunele celulare și inflamațiile cauzate de radicalii liberi. Trei clementine conțin, de asemenea, aproximativ 26% din cantitatea zilnică recomandată de fibre. Clementinele conțin Nobiletin, un flavonoid care ajută organismul să lupte cu diabetul de tip 2, deoarece reglează nivelul de insulină din sânge.
Durian
Fructele sale sunt enorme: până la 30 cm lungime și cântăresc până la 8 kg. Este acoperit cu spini piramidali și, în interior, cu o pulpă fragedă și suculentă, împărțită în cinci camere. Este foarte popular acasă, în țările din Asia de Sud-Est, Africa Centrală și Brazilia. Probabil că nu veți auzi comentarii atât de contradictorii despre vreun fruct cum veți auzi despre durian. Unora le place gustul durianului ca o pastă de nuci și brânză, alții susțin că seamănă cu o cremă, în al treilea rând, se pare că durianul are gust de banană aromată cu condimente sau de kaki uscat împreună cu căpșuni. Durianul este o sursă bogată de vitamine B și C și este singurul dintre fructele comestibile care conține sulf organic. Este important de știut despre durian și încă ceva, are un miros foarte neplăcut! Durianul este exportat doar uscat sau conservat. Și cel puțin cu câteva ore înainte și după ce ați mâncat durian, merită să vă abțineți de la consumul de alcool.
Papaya
Astăzi, papaya este cultivată în aproape toate țările tropicale, deși patria sa este considerată a fi sudul Mexicului și America Centrală. Papaya este unul dintre cele mai delicioase fructe, dar acest lucru se poate spune doar despre fructele coapte. Când este copt, este dulce, suculent și gustos, cu doar 39 de calorii la suta de grame. Fructele sunt bogate în papaină, o substanță care ajută organismul să extragă maximum de beneficii din alimente. În plus, papaya este o sursă de calciu și sodiu, fier și fosfor.