Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 10 beneficii ale ghimbirului pentru sănătate: plus riscuri
10 beneficii ale ghimbirului pentru sănătate: plus riscuri

10 beneficii ale ghimbirului pentru sănătate: plus riscuri

20 sept. 2020, 16:15,
BZI.ro, în Sanatate

Beneficiile ghimbirului pentru sănătate sunt mai mult decât numeroase. Studiile sugerează printre altele că administrarea ghimbirului la primul semn al unei migrene poate ajuta la durere prin blocarea hormonilor inflamatori. Descoperiți beneficiile uimitoare ale acestui aliment pentru sănătate, dar și riscurile și pericolele pe care le presupune.

Ghimbir: beneficii pentru ameliorarea balonării

Dacă suferiți de balonare, beți ceai de ghimbir sau mestecați o bucată mică din el, crud și decojit. De asemenea, puteți adăuga o felie sau două in felurile de mâncare cu fasole pentru a reduce gazele și disconfortul.

Ghimbirul și virtuțile sale pentru ameliorarea durerii

Studiile sugerează că administrarea ghimbirului la primul semn al unei migrene poate ajuta la durere prin blocarea hormonilor inflamatori.

Alte studii susțin că ghimbirul poate ajuta la ameliorarea durerii asociate cu artrita. Într-unul dintre aceste studii, subiecții cu osteoartrită sau artrită reumatoidă luau ghimbir praf în fiecare zi. Acestia au avut mai puține dureri decât participanții care nu au consumat ghimbir praf.

Prevenirea cancerului

Conform mai multor studii, ghimbirul poate avea proprietăți anti-cancer. Cercetătorii au descoperit că ghimbirul a eliminat celulele ovariene canceroase. Un alt studiu a constatat că suplimentarea cu ghimbir proaspăt poate ajuta la reducerea inflamației în colon.

Riscurile ghimbirului: un aliment care poate provoca complicații în timpul sarcinii

Studiile științifice au sugerat o legătură între consumul de ghimbir și avorturile spontane. Unii cercetători l-au legat de complicațiile sarcinii, în timp ce alții nu au găsit nicio problemă în utilizarea acestuia pentru ameliorarea greturilor. Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a lua orice suplimente sau de a-l utiliza.

De asemenea, conform site-ului WebMD, nu există încă suficiente date științifice pentru a concluziona că este sigur să consumi ghimbir în timpul alăptării. În acest sens, se recomandă cu tărie evitarea ghimbirului în timpul alăptării pentru a evita riscurile inutile.

Un alt risc de ghimbir: poate provoca inflamații la nivelul gurii

Ghimbirul poate provoca inflamații ale gurii și ale mucoaselor, care pot provoca disconfort și inflamații în cavitatea bucală atunci când este consumat sub formă de pulbere, în stare naturală sau ca infuzie.

Ghimbirul ajută la ameliorarea starii de voma

Data viitoare când aveți un virus sau o boală de mișcare, încercați ghimbirul pentru linistirea stomacului. Un studiu a arătat că ghimbirul este la fel de eficient ca și medicamentul prescris pentru scopolamină în prevenirea bolii de mișcare fără efectele secundare ale somnolenței.

În 2011, într-un studiu de laborator la Institutul Farmaceutic al Universității Libere din Berlin, oamenii de știință au descoperit că anumiți compuși din ghimbir aderă la receptorii din celulele din intestinul subțire, blocând astfel acțiunea substanței chimice din organism care provoacă greață, inclusiv serotonina.

Beneficiile ghimbirului pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge

Scăderea nivelului de zahăr din sânge este unul dintre beneficiile ghimbirului pentru sănătate! Un studiu științific a constatat că pulberea de ghimbir scade nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Monitorizați cu atenție nivelul zahărului din sânge și consultați medicul pentru a vedea dacă ghimbirul poate interacționa cu medicamentele dumneavoastră. În unele cazuri, consumul de ghimbir ar putea afecta grav nivelul dumneavoastră de insulină.

Un alt risc de ghimbir: poate inhiba coagularea sângelui

Un studiu australian a arătat că ghimbirul este un diluant puternic al sângelui, chiar mai eficient decât aspirina. Institutul Național de Sănătate avertizează pacienții care iau medicamente pentru diluarea sângelui să nu consume ghimbir din cauza unui risc crescut de vânătăi sau sângerări.

Dacă luați orice medicament pentru subțierea sângelui, evitați ghimbirul. La fel, dacă suferiți de boli de inimă, consumul de ghimbir este foarte periculos.

Efecte promițătoare ale ghimbirului pentru ameliorarea durerii de osteoartrita și artrită

Ameliorarea durerii de osteoartrita și artrită este un alt beneficiu ghimbirului pentru sănătate! Cercetătorii au comparat efectele ghimbirului cu cele ale ibuprofenului, dar alte lucrări științifice au pus la îndoială această comparație și efectele sale de ameliorare a durerii în caz de artrită.

In mai multe studii clinice, inclusiv unul efectuat la Universitatea din Odense, Danemarca, pe 56 de subiecți cu artrită sau dureri musculare, persoanele care au luat suplimente de ghimbir timp de trei luni au cunoscut o scădere semnificativă a durerii.

Conform site-ului WebMD, datele științifice rămân insuficiente pentru a concluziona că ghimbirul are virtuți sau efecte benefice pentru mai multe afecțiuni cum ar fi:

  • Greață și vărsături asociate chimioterapiei
  • Diabet
  • Probleme de colesterol
  • Muscaturi de insecte
  • Sindromul colonului iritabil
  • Dureri articulare
  • Migrene
  • Dureri musculare după efort
  • Recuperare după operație
  • Artrita reumatoida
  • Dificultati la inghitire
  • Pierdere în greutate
  • Anorexie
  • Sângerare
  • Dureri de dinți
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Raceala si gripa

În plus, trebuie remarcat faptul că consumul de ghimbir poate provoca dureri de stomac, arsuri la stomac, diaree și disconfort intestinal la unele persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *