Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 10 alimente de evitat după 40, potrivit unui studiu
10 alimente de evitat după 40, potrivit unui studiu

10 alimente de evitat după 40, potrivit unui studiu

29 apr. 2021, 22:22,
în Sanatate

Deși unele alimente sunt nesănătoase, în general acest lucru este cu atât mai adevărat când atingeți o anumită vârstă. Și mai mult, dacă te poți răsfăța din când în când, este mai bine să eviți combinarea regulată a tuturor acestor alimente. Un nou studiu a analizat ce diete trebuie evitate la adulții de vârstă mijlocie.

Majoritatea oamenilor știu că a consuma prea mult zahăr și grăsimi saturate este un lucru rău pentru sănătate. Ceea ce este mai puțin cunoscut este faptul că anumite combinații speciale de alimente pot prezenta un risc crescut de boli de inimă și de moarte timpurie. Acesta este subiectul unui nou studiu, realizat de cercetători de la Universitatea Oxford și publicat pe 21 aprilie în BMC Medicine. Au comparat mai multe tipuri de diete și riscurile lor pentru sănătate.

Deși se pare că o serie de alimente sunt în general dăunătoare pentru sănătatea persoanelor de vârstă mijlocie, combinarea lor poate fi uneori proastă.

Dietele bogate în zaharuri și grăsimi saturate sunt cele mai periculoase

Oamenii de știință au folosit Marea Britanie Biobank, o bază de date cu aproape 117.000 de adulți rezidenți în Marea Britanie care au fost recrutați între 2006 și 2010, când aveau între 37 și 73 de ani. Participanții au completat chestionare despre dieta lor de două până la cinci ori, ceea ce le-a permis cercetătorilor să ii grupeze în funcție de alimentele pe care le-au consumat. În același timp, au folosit registre de spital și decese pentru a calcula ratele de boli de inimă și ratele de deces.

În mod surprinzător, cea mai proastă dietă este cea care combină aproape toate alimentele din această prezentare și este săracă în fructe și legume proaspete. În ceea ce privește dieta care conține o mulțime de elemente dulci, dar mai puține grăsimi saturate, este, de asemenea, foarte riscantă, deși mai puțin decât precedenta.

Aceste alimente vă cresc riscul de boli de inimă și deces

„Oamenii ale căror diete erau bogate în ciocolată, bomboane, unt și pâine albă aveau un risc cu 40% mai mare de boli de inimă și un risc cu 37% mai mare de deces prematur”, explică Carmen Piernas, autorul principal al studiului. Cei din grupul care au consumat o mulțime de băuturi cu zahăr au avut un risc crescut de 14% de boli de inimă și o probabilitate cu 11% mai mare de deces prematur – deși asocierea cu dieta a fost mai puțin marcată decât în ​​grupul anterior.

10 alimente de evitat după 40, potrivit unui studiu

Ciocolată
Produse de patiserie
Unt
pâine albă
Brânză
Zahar
Gem
Bomboane
Sucuri acidulate
Sucuri de fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`