Prima pagină » Magazin » 10.000 de clujeni s-au bucurat de spectacolele imersive de la MINA Pop-up, din Iulius Mall Cluj. Descoperă și noua expoziție „Animale în Lumea Artei”, dedicată Zilei Copilului!

10.000 de clujeni s-au bucurat de spectacolele imersive de la MINA Pop-up, din Iulius Mall Cluj. Descoperă și noua expoziție „Animale în Lumea Artei”, dedicată Zilei Copilului!

29 mai 2024, 12:34,
BZI.ro, în Magazin

MINA Pop-up, din Iulius Mall Cluj, marchează Ziua Internațională a Copilului întreg weekend-ul, 1 și 2 iunie, iar copiii și părinții sunt așteptați să participe la un program artistic special. Astfel, sâmbătă și duminică, în premieră va avea loc o expoziție, care reunește capodopere din diverse perioade artistice, de la Renaștere la Modernism, toate având în comun tema animalelor. „Animale în Lumea Artei” aduce în prim-plan o selecție de lucrări celebre care surprind frumusețea și diversitatea celor mai iubite viețuitoare prin ochii unor artiști renumiți. Până acum 10.000 de vizitatori s-au bucurat de spectacolele imersive de la Iulius Mall Cluj.

Expoziția „Animale în Lumea Artei” este menită să inspire și să educe prin intermediul artei, iar pe 1 și 2 iunie, toți vizitatorii de la mic la mare sunt așteptați să se bucure de ea, la Iulius Mall Cluj. Spectacolul imersiv oferă reprezentări extrem de detaliate și realiste ale unor animale, peisaje exotice și fantastice cu tigri și păsări, scene idilice din natură sau compoziții simbolice ce reflectă relația dintre oameni și animale. Selecția include lucrări de Albrecht Dürer, Henri Rousseau, George Stubbs, Melchior d’Hondecoeter, Paul Klee și mulți alții.

Această colecție diversă oferă o perspectivă asupra modului în care diferiți artiști au abordat tema animalelor în operele lor, explorând atât frumusețea naturală, cât și simbolismul și mitologia asociate cu acestea. De la realismele minuțioase ale lui Dürer și Stubbs, la onirismul și culorile vibrante ale lui Rousseau și Klee, expoziția promite o călătorie vizuală captivantă și educativă pentru copii.

Operele de artă vor fi însoțite de explicații pe înțelesul copiilor, astfel încât cei mici să învețe într-un mediu prietenos și plăcut despre animalele ilustrate și artiștii care le-au creat. Ghidul expoziției va fi Mădălina Surducan, cu doctorat în filosofia artei contemporane. „Suntem încântați să deschidem această expoziție specială de Ziua Copilului. Animalele au fost mereu o sursă de inspirație pentru artiști, iar prin această galerie dorim să aducem bucurie copiilor și să le stârnim interesul pentru artă și natură. Vă așteptăm cu drag să descoperiți «Animale în Lumea Artei» la MINA Pop-up, din Iulius Mall Cluj”, au declarat reprezentanții echipei MINA.

Biletele sunt gratuite pentru toți copiii de până în 3 ani, iar cei sub 12 ani au reducere de 50%. Acestea pot fi achiziționate online sau de la fața locului, în limita locurilor disponibile și oferă acces la „Animale în Lumea Artei”, precum și la spectacolele imersive „Gustav Klimt”, „Lumea Subacvatică” și „Inner Constellations”. Mai multe detalii puteți afla de pe website-ul www.cluj.iuliusmall.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *