Prima pagină » International » 1 milion de abonamente de tren gratuite. Guvernul spaniol îi încurajează pe cetățeni să renunțe la mașini
1 milion de abonamente de tren gratuite. Guvernul spaniol îi încurajează pe cetățeni să renunțe la mașini

1 milion de abonamente de tren gratuite. Guvernul spaniol îi încurajează pe cetățeni să renunțe la mașini

12 sept. 2022, 21:20,
în International

Aproape un milion de oameni din Spania au obţinut un abonament gratuit pentru călătoriile cu trenurile regionale şi metropolitane, în cadrul unui program introdus pentru a susţine puterea de cumpărare, a anunţat Guvernul de la Madrid.

„Astăzi am ajuns la cifra de un milion de abonamente gratuite la Renfe”, compania naţională de căi ferate din Spania, a anunţat premierul Pedro Sanchez.

1 milion de abonamente de tren gratuite

Cifra este de aproape două ori mai mare decât cea anunţată cu prilejul intrării în vigoare a acestei măsuri, la începutul lunii septembrie, şi „confirmă primirea călduroasă a acestei măsuri de către utilizatori”, a apreciat societatea Renfe într-un comunicat de presă.

Măsura, care este prognozată să rămână în vigoare timp de patru luni, priveşte trenurile metropolitane din marile centre urbane precum Madrid, Barcelona, Valencia sau Sevilia, dar şi trenurile pe distanţe medii.

Spania anunţă călătorii gratuite cu trenul din septembrie până la sfârşitul anului

Obiectivul este susţinerea puterii de cumpărare a spaniolilor, afectată în mod semnificativ de accelerarea inflaţiei, şi să îi încurajeze să renunţe la automobilele proprii pentru a utiliza transportul în comun, relatează AFP.

Compania feroviară Renfe estimează că măsura va permite economisirea a 118 milioane de litri de carburant şi evitarea emiterii în atmosferă a 360.576 de tone de CO2.

Testul de sânge care ar putea depista cancerul înainte de orice simptom

Un simplu test de sânge ar putea identifica mai multe tipuri de cancer la pacienți înainte ca aceștia să dezvolte simptome clare.

Studiul Pathfinder a presupus oferirea testului de sânge la peste 6.600 de adulți cu vârsta de minim 50 de ani și a detectat zeci de noi cazuri de boală. Multe tipuri de cancere au fost descoperite într-un stadiu incipient, iar aproape trei sferturi erau forme care nu ies la screeninguri în mod obișnuit.

Acest test e văzut drept un „game changer” de Serviciul Național de Sănătate din Anglia, instituție care urmează să raporteze rezultatele unui alt studiu major în care au fost implicați 165.000 de oameni anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *