Prima pagină » Local » 1.1 milioane de lei pentru servicii de catering în 3 comune din județul Iași

1.1 milioane de lei pentru servicii de catering în 3 comune din județul Iași

22 aug. 2024, 14:39,
George Cristian în Local

Au fost lansate 3 licitații publice pentru achiziționarea a unor servicii de catering în valoare totală de peste 1.1 milioane de lei pentru 3 comune din județul Iași. Sunt câteva criterii pe care ofertanții trebuie să le respecte, criterii pe care le vom enumera în articol.

Vă aducem aminte faptul că există în acest moment un program pilot care face referire la asigurarea unui suport alimentar pentru elevii și preșcolarii din peste 450 de unități de învățământ din România.

1.1 milioane de lei pentru servicii de catering în 3 comune din județul Iași

Obiectivul celor 3 contracte din cele 3 comune din județul Iași este asigurarea unor servicii de catering în mai multe școli din subordinea UAT-urilor. Vorbim despre elevii din școli care vor primi o masă caldă.

383.353,60 de lei fără TVA pentru servicii de catering în comună Fântânele din Iași

Primăria Fântânele din județul Iași a lansat o ofertă de achiziții de servicii de catering în valoare totală de 383.353,60 de lei fără TVA. Sunt câteva sute de elevi ce vor beneficia de aceste servicii:

” Beneficiari finali: elevii care urmează cursurile următoarelor instituții de învățământ: Școala Profesională Fântânele, Școala Primară nr. 2 Fântânele, Grădinița cu program normal nr. 1 Fântânele și Grădinița cu program normal nr. 2 Fântânele.” se arată în caietul de sarcini.

Contractul va fi derulat pe o perioadă de 4 luni de zile, adică până pe data de 31.12.2024. Operatorul economic care va câștiga licitația va avea obligația să asigure livrarea zilnică a pachetului alimentar pentru preșcolari și elevi.

În perioada septembrie-decembrie 2024, elevii și preșcolarii din comună Fântânele vor beneficia zilnic de pachete alimentare în cadrul Programului național „Masă sănătoasă”. Distribuția se va face către cei 264 de elevi ai Școlii Profesionale Fântânele, 57 de elevi ai Școlii Primare nr. 2 Fântânele, precum și către 48 de preșcolari ai Grădiniței cu program normal nr. 1 și 29 de preșcolari ai Grădiniței cu program normal nr. 2 din aceeași localitate.

Pe parcursul a patru luni, numărul total al pachetelor alimentare furnizate va fi de 27.860. În fiecare zi, vor fi distribuite 398 de pachete alimentare, costul unitar al fiecărui pachet fiind de 13,76 lei (fără TVA). Valoarea totală estimată a contractului pentru perioada specificată este de 383.353,60 lei (fără TVA).

Distribuția pachetelor va acoperi perioadele: 16 zile în septembrie, 19 zile în octombrie, 20 de zile în noiembrie și 15 zile în decembrie. Această inițiativă contribuie la asigurarea unui regim alimentar echilibrat pentru toți copiii care frecventează aceste instituții de învățământ, promovând astfel sănătatea și bunăstarea acestora.

326.524,80 fără TVA pentru servicii de catering în comuna Coarnele Caprei din Iași,

În perioada septembrie-decembrie 2024, preșcolarii și elevii din comună Coarnele Caprei vor primi zilnic pachete alimentare prin Programul național „Masă sănătoasă”. Aceste pachete vor fi distribuite celor 228 de preșcolari și elevi ai Școlii Profesionale Coarnele Caprei, 45 de preșcolari și elevi ai Școlii Primare Aramă și 66 de preșcolari și elevi ai Școlii Primare Coarnele Caprei.

Pe parcursul a patru luni, un total de 23.730 de pachete alimentare vor fi distribuite zilnic celor 339 de copii înscriși în aceste instituții. Distribuția va acoperi 16 zile în septembrie, 19 zile în octombrie, 20 de zile în noiembrie și 15 zile în decembrie, cu un total lunar de pachete alimentare variind între 5.085 și 6.780.

Acest program are scopul de a asigura o nutriție echilibrată pentru toți copiii din comuna Coarnele Caprei, sprijinind astfel sănătatea și dezvoltarea acestora în perioada școlarizării. Pachetele alimentare vor fi pregătite și livrate zilnic, conform normelor stabilite, pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale fiecărui copil.

430.550,40 fără TVA pentru servicii de catering în comuna Gropnița din Iași

În perioada septembrie-decembrie 2024, instituțiile de învățământ din Gropnița și Săveni vor beneficia de pachete alimentare prin Programul național „Masă sănătoasă”. Aceste pachete vor fi livrate zilnic celor 447 de copii, incluzând elevii și preșcolarii de la Școala Profesională Gropnița, Grădinița cu Program Normal Gropnița, Școala Primară Mâleşti, Școala Gimnazială Săveni și Școala Primară Sângeri.

Distribuția pachetelor alimentare va avea loc pe parcursul a 16 zile în septembrie, 19 zile în octombrie, 20 de zile în noiembrie și 15 zile în decembrie. În total, se vor livra 31.290 de pachete alimentare. Fiecare zi va implica livrarea a 447 de pachete, cu un cost unitar de 13,76 lei (fără TVA). Valoarea totală estimată pentru aceste patru luni este de 430.550,40 lei (fără TVA).

În septembrie, se vor distribui 7.152 de pachete, în octombrie 8.493, în noiembrie 8.940 și în decembrie 6.705. Acest program asigură o alimentație adecvată și echilibrată pentru toți copiii din aceste localități, sprijinind astfel sănătatea și dezvoltarea lor optimă.

Ce vor conține cele peste 80.000 de pachete care vor fi livrate?

În total, în cele 3 comune din județul Iași vor fi livrate 82.880 de pachete cu mâncare care vor conține diverse alimente. Fiecare autoritate locală, pe baza unor criterii tehnice, au stabilit un meniu pe care îl va primi în fiecare zi elevul sau preșcolarul. Meniul este unul variat și vom enumera produsele pe fiecare UAT în parte!

Fântânele: Unitățile de învățământ care participă la programul de alimentație sunt obligate să păstreze probe din alimentele servite timp de 48 de ore, conform legislației în vigoare. Meniurile include opțiuni precum sandvișuri cu piept de pui sau pulpe de pui la grătar cu legume crude, cartofi gratinați, salate, piure de cartofi, tocănițe de legume cu orez brun, pilaf cu legume și ficatei de pui, și orez cu legume și carne slabă. De asemenea, sunt incluse și felii de pâine.

Coarnele Caprei: Meniurile propuse includ sandvișuri cu unt, șuncă, cașcaval și legume, precum și sandvișuri cu piept de pui sau pulpe de pui la grătar cu legume crude. Fiecare pachet alimentar trebuie să conțină maximum 50% produse de panificație (80 g), minimum 25% produse din carne sau brânzeturi (40 g), și maximum 25% legume (40 g). Fiecare pachet va fi completat cu un fruct.

Gropnița: Meniurile selectate includ piure de cartofi cu salată (roșii, castraveți) și piept de curcan, orez cu legume și carne slabă, piure de morcov cu grătar de pui, cartofi gratinați cu salată (varză) și piept de pui la grătar, și piure de cartofi cu salată (sfeclă) și pulpe de pui dezosate la tavă.

Aceste servicii de catering în 3 comune din județul Iași vor costa în total 1.140.883 de lei, prețul fiind fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024