Prima pagină » International » 1.000 de persoane vor fi date afară de la această companie. Producătorul a făcut anunțul
1.000 de persoane vor fi date afară de la această companie. Producătorul a făcut anunțul

1.000 de persoane vor fi date afară de la această companie. Producătorul a făcut anunțul

10 iul. 2024, 13:45, 1 ,
în International

Producătorul de aspiratoare Dyson va reduce aproximativ 1.000 de locuri de muncă în Marea Britanie, unde în prezent are 3.500 de angajați, conform CNBC.

Compania, cunoscută pentru uscătoarele de păr inovatoare și aparatele de aer condiționat, a menționat că revizuirea afacerii sale se desfășoară în contextul unor ”piețe globale din ce în ce mai feroce și competitive”, potrivit News.ro.

„Am crescut rapid și, ca toate companiile, ne revizuim din când în când structurile globale pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru viitor”, a spus el. hanno Kirner, Anuntul de Dyson, „ne propunem așadar modificări ale organizației noastre, ceea ce ar putea duce la concedieri. Dyson operează pe piețe globale din ce în ce mai acerbe și competitive, unde ritmul inovației și schimbării nu face decât să accelereze. Știm că trebuie să fim întotdeauna antreprenori și agile – principii care nu sunt noi pentru Dyson.” a conchis CEO-ul.

Producătorul de aspiratoare Dyson anunță concedieri

Compania a afirmat că angajații ale căror locuri de muncă sunt în pericol vor fi sprijiniți pe parcursul acestui proces. Nu este clar dacă locurile de muncă la nivel global vor fi afectate în această etapă.

Se preconizează că Regatul Unit va rămâne un centru cheie de cercetare și dezvoltare pentru Dyson, care are un Institut de Inginerie și Tehnologie în Malmesbury, Anglia.

Revizuirea afacerilor companiei a început înainte de alegerile generale din Marea Britanie, anunțate în mai de fostul prim-ministru Rishi Sunak.

Partidul Laburist de opoziție a obținut o victorie zdrobitoare în alegeri, detronând conservatorii după 14 ani.

James Dyson, fondatorul și inginer-șef al firmei de inginerie, a fost un critic vocal al lui Sunak, reproșându-i angajamentele de a transforma Marea Britanie într-o ”superputere științifică” într-o scrisoare către The Times of London.

Important de menționat este că Dyson este o companie britanică înființată în 1991 de James Dyson. Povestea sa începe în anii ’70, când Dyson, nemulțumit de scăderea performanței aspiratorului său, a decis să creeze unul mai eficient. După ce a construit peste 5.000 de prototipuri, a reușit să dezvolte un aspirator fără sac bazat pe tehnologia ciclonică, care separă praful de aer prin forța centrifugă. Neputând să convingă producătorii existenți să-i preia invenția, Dyson și-a fondat propria companie. Succesul a venit odată cu lansarea modelului DC01 în 1993, care a revoluționat piața aspiratoarelor. De atunci, Dyson a diversificat portofoliul său de produse, incluzând ventilatoare fără lame, uscătoare de păr și purificatoare de aer, devenind un lider în inovația electrocasnicelor.

În ultimele două decenii, Dyson și-a extins gama de produse pentru a include purificatoare de aer și uscătoare de mâini. Peste 50% din vânzările companiei provin acum din regiunea Asia-Pacific, cu o creștere semnificativă a producției în țări precum Singapore și Filipine. În 2019, fondatorul James Dyson a anunțat planurile de mutare a sediului central al companiei din Marea Britanie în Singapore.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *