Prima pagină » Razboi în Ucraina » ​Reconstrucţia Ucrainei, sprijinită de Marea Britanie. Ministrul britanic de externe: „Vom fi în frunte în sprijinirea planului”

​Reconstrucţia Ucrainei, sprijinită de Marea Britanie. Ministrul britanic de externe: „Vom fi în frunte în sprijinirea planului”

04 iul. 2022, 11:36, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Luni, 4 iulie 2022, minstrul britanic de externe Liz Truss a menţionat că reconstrucţia Ucrainei va fi sprijinită de Marea Britanie. Oficialul va prezenta la Lugano, Elveţia un plan bine stabilit pentru a acorda ajutor ţării pe termen scurt şi lung.

Conform AFP, Lizz Truss a anunţat că imediat ce se va încheia războiul cu Rusia, Marea Britanie va fi prezentă să furnizeze orice fel de sprijin.

Reconstrucţia Ucrainei va fi sprijină de Marea Britanie, după ce se va încheia războiul cu Rusia

Ministrul Liz Truss va expune în cadrul Conferinţei pentru Reconstrucţia Ucrainei de la Lugano, în Elveţia, toate planurile ţării pe care o reprezintă pentru a sprijini Ucraina cu ajutor umanitar. De asemenea, obiectivul pe termen lung este de a relansa economia ucraineană prin furnizarea de expertiză financiară şi economică britanică, a anunţat încă de duminică ministerul său într-un comunicat.

Important de precizat este faptul că Londra va sprijini în special reconstrucţia oraşului şi a regiunii Kiev, la cererea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a precizat Foreign Office.

Mai mult decât atât, Marea Britanie intenţionează să colaboreze cu Kievul şi aliaţii săi pentru a găzdui conferinţa pentru relansarea Ucrainei în anul 2023 şi va deschide un birou la Londra pentru a ajuta la coordonarea acestor eforturi.

”Redresarea Ucrainei după războiul de agresiune al Rusiei va fi un simbol al puterii democraţiei asupra autocraţiei. Acest lucru îi va arăta lui Puţin ca încercările sale de a distruge Ucraina au avut ca rezultat doar o naţiune mai puternică, mai prosperă şi mai unită”, a declarat şefa diplomaţiei britanice înaintea conferinţei.

”Am fost în frunte în ceea ce priveşte susţinerea Ucrainei în timpul războiului şi vom continua să fim în frunte în sprijinirea planului de reconstrucţie şi dezvoltare al guvernului ucrainean”, a spus ea.

Miercuri, guvernul britanic a anunţat deblocarea unui miliard de lire sterline (1,16 miliarde de euro) în ajutor militar suplimentar Ucrainei pentru a răspunde invaziei ruse, inclusiv sisteme de apărare antiaeriană şi drone.

Aceste noi fonduri vor ridica ajutorul militar britanic acordat Kievului la 2,3 miliarde de lire sterline, reaminteşte AFP.

Vă aducem aminte că în urmă cu doar câteva zile, presa locală rusă anunța o campanie de recrutare de muncitori pentru reconstrucția teritoriilor ocupate din Ucraina.

Liderii politici se adună în Elveția pentru elaborarea unui plan privind reconstrucția Ucrainei

Lideri din zeci de țări, organizații internaționale, instituţii financiare și sectorul privat sunt pregătiți să se adune luni, în Elveția, pentru a elabora un „Plan Marshall” pentru a reconstrui Ucraina devastată de război.

La finalul săptămânii, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că reconstrucţia Ucrainei, „în sensul amplu al cuvântului”, va fi „cel mai mare proiect economic în Europa” şi va pune noi baze pentru o Ucraină „sigură şi modernă”.

„Ucraina este o ţară uriaşă, au fost multe distrugeri. Planificarea şi coordonarea reconstrucţiei trebuie să înceapă cât mai curând”, a declarat agenţiei dpa şeful departamentului extern al Băncii Europene de Investiţii (EIB), Markus Berndt.

„Avem nevoie de investiţii, altfel economia se va prăbuşi complet şi vom rămâne fără cel mai important pilon pentru reconstrucţie”, a mai spus oficialul Băncii Europene de Investiţii.

Astfel, odată ce reconstrucția Ucrainei este sprijinită de Marea Britanie, se așteaptă ca și alte state să participe la ridicarea economiei țării și nu numai. Germania a refuzat cu vehemență să acorde sprijin financiar.

Comentarii
  • DE aceea trimit armament. Mai întâi distrug și apoi ,câștiga din reconstrucție!!😂😂😂👍👍👍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 august 2024
19 august 2024