Prima pagină » Eveniment-Social » Valerian Salavastru, adus de politie in fata judecatorilor
Valerian Salavastru, adus de politie in fata judecatorilor

Valerian Salavastru, adus de politie in fata judecatorilor

30 mart. 2011, 00:09,
Catalin Boacna, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:214187;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Magistratii vor sa scape cat mai repede de dosarul in care prefectul suspendat Radu Prisacaru este acuzat de coruptie @ Astazi, Valerian Salavastru trebuie adus cu mandat la instanta de judecata @ Magistratii dau termene din doua in doua saptamani, mai des decat de obicei

Astazi, la Curtea de Apel Iasi, va avea loc un nou termen de judecata in dosarul „Mita la prefect”, in care este cercetat pentru fapte de coruptie prefectul suspendat Radu Prisacaru. Pentru termenul de azi, magistratii au dispus citarea cu mandat de aducere a lui Valerian Salavastru, finul deputatului liberal Relu Fenechiu.
Declaratia lui Salavastru
este deosebit de utila pentru judecarea dosarului intrucat, potrivit afirmatiilor facute de alti martori, acesta ar fi fost persoana de nadeje a prefectului Radu Prisacaru, omul prin intermediul caruia se luau spagile. Pana acum, chiar daca a fost citat in repetate randuri, Valerian Salavastru nu s-a prezentat niciodata la instanta de judecata pentru a depune marturie. „Aveam impresia ca anumite dosare, cu un anumit interes, erau date spre analiza si documentare si pentru a se gasi o hiba, pentru a-i constrange pe oameni sa aiba o anumita atitudine de a da mita. Valerian Salavastru (seful Corpului de Control al Prefectului – n.r.) cerea anumite dosare de fond funciar, chiar daca nu avea atributii in acest sens. Anumite dosare intrau in atentia lui Salavastru si erau analizate intr-un mod special, altfel decat celelalte. Se cautau puncte slabe ale documentelor, iar aceste puncte slabe erau folosite in relatiile cu persoanele care cereau reconstituirea dreptului de proprietate„, a spus Tudor Leonte, fostul subprefect al Iasului.
In actul de inculpare se arata ca Radu Prisacaru a cerut trei hectare de teren de la familia Forna pentru a semna o decizie a Comisiei de Fond Funciar, prin care se decidea revendicarea unei suprafete de aproximativ 16 hectare. Asadar, pentru cele trei hectare, Prisacaru a promis ca semneaza decizia, care viza o suprafata mult mai mare. Ambele parti aveau de castigat: familia Forna intra in posesia unui teren intr-o zona foarte buna, iar Prisacaru se alegea cu terenul care valora aproximativ 150 mii euro.
Procurorii mai sustin ca planul de luare drept mita a terenului a fost destul de bine pus la punct, deoarece Prisacaru nu intra direct in posesia lui, ci prin intermediul lui Cristian Maftei. Acesta din urma a oferit un avans de 25 mii euro pentru ca totul sa para legal. Din cele trei hectare, Flavius Ionita urma sa primeasca un hectar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *